Εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης Ελλήνων Ηρώων και Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος

on .

EKDHLOSH OLOKAYTOMA

Η Ημέρα Μνήμης Ελλήνων Ηρώων και Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος θα τιμηθεί με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 28 Ιανουαρίου και ώρα 20:00, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων. Την εκδήλωση διοργανώνουν η Περιφέρεια Ηπείρου, η Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και το Ίδρυμα Ιωσήφ & Εσθήρ Γκανή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, μήνυμα του Δημάρχου Ιωαννίνων και Πρόεδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, χαιρετισμούς της Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου και Αντιδημάρχου Πολιτισμού του Δήμου Ιωαννιτών, Ελένης Ακονίδου και του Γενικού Γραμματέα του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, Βίκτωρος Ισαάκ Ελιέζερ. 

Η  Δρ. Φιλοσοφίας Μαρία Στρατσάνη, τέως Διευθύντρια του Πνευματικού Κέντρου, θα μιλήσει με θέμα «Η τέχνη στα στρατόπεδα του θανάτου» και θα ακολουθήσει η ομιλία της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άννας Μπατιστάτου με θέμα «Η θεωρία της ευγονικής από την εποχή του Δαρβίνου ως το Ολοκαύτωμα». Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μουσικό πρόγραμμα του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων. 

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι του Δήμου Ιωαννιτών στο YouTube: https://youtu.be/8FqemRw4pwY.