Πλήθος Γιαννιωτών τίμησε χθες τον Πολιούχο Αγ. Γεώργιο

on .

AGIOS GEORGIOS OSTA 17 1 23

• Μπορεί η έντονη βροχόπτωση να οδήγησε τη Μητρόπολη Ιωαννίνων να ακυρώσει την καθιερωμένη λιτανεία των λειψάνων του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, ωστόσο η μνήμη του Πολιούχου των Ιωαννίνων τιμήθηκε χτες από πλήθος πιστών.

Από το πρωί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό επί της Πλατείας Πάργης, οι πιστοί προσέρχονταν προκειμένου να ανάψουν ένα κερί και να προσκυνήσουν, ενώ πλήθος κόσμου ήταν μέσα και έξω από το Ναό κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Ωστόσο, την προγραμματισμένη ώρα της πραγματοποίησης της λιτανείας και τη στιγμή που μαθητές, φιλαρμονική και στρατιωτική μπάντα ετοιμαζόταν για να ξεκινήσει με προορισμό τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, η βροχόπτωση εντάθηκε. Αποτέλεσμα αυτής ήταν η Μητρόπολη να πάρει την απόφαση για ακύρωσή της. 

Αρχιερατικό Συλλείτουργο…

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο των Ιωαννίνων κορυφώθηκαν χτες με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον φερώνυμο Ιερό Ναό στη πλατεία Πάργης. Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Θαυμακού Ιάκωβος, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών, Κιλκισίου Βαρθολομαίου και Ιωαννίνων Μαξίμου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Θαυμακού Ιάκωβος, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στην Ευαγγελική περικοπή αναλύοντας τα λόγια του Κυρίου προς τους μαθητές του. 

Πολύς κόσμος έσπευσε και στην οικία του Αγίου για να ανάψει ένα κερί και να προσκυνήσει. 

Στον Μητροπολιτικό Ναό…

Η Εκκλησία τιμά σήμερα τη μνήμη του Αγίου Αθανασίου, Πατριάρχη Αλεξανδρείας. Στον φερώνυμο Μητροπολιτικό Ναό Ιωαννίνων θα τελεστεί στις  7 το πρωί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ χτες τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.