Τα Γιάννινα θα τιμήσουν τον Πολιούχο Άγ. Γεώργιο

on .

AGIOS GEORGIOS PARGHS

• Με λαμπρότητα και χωρίς τα περιοριστικά μέτρα των προηγούμενων ετών θα τιμήσουν φέτος τα Γιάννενα τον Πολιούχο τους Νεομάρτυρα Άγιο Γεώργιο. Στο επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων θα βρεθεί ο Προσκυνηματικός Ναός του Αγίου επί της πλατείας Πάργης.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Σεπτό Οίκο του Αγίου στις 7 π.μ.. Στις 4 μ.μ. θα γίνει η μεταφορά της Εικόνας του στην Κεντρική Πύλη του Κάστρου, όπου και μαρτύρησε, θα ακολουθήσει δέηση και στις 5 μ.μ. θα τελεστεί Εσπερινός στο Παρεκκλήσι της Μητρόπολης Ιωαννίνων όπου βρίσκεται ο τάφος του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου.

Στις 6 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας στον φερώνυμο ναό της Πλατείας Πάργης και στις 9 μ.μ. θα ακολουθήσει Ιερά Αγρυπνία στον Σεπτό Οίκο του Αγίου. 

Ανήμερα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου, την Τρίτη, 17 Ιανουαρίου και ώρα 7 π.μ. θα τελεστούν Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ναό του και στις 10:30 π.μ. θα ακολουθήσουν η λιτανεία των Λειψάνων του Αγίου και η εναπόθεσή τους στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου. Στις 5 μ.μ., της ίδιας ημέρας θα γίνει Ιερά παράκληση στον Σεπτό Οίκο του Αγίου και στις 6 μ.μ. Μέγας Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου.

Τέλος, ανήμερα της εορτής του Αγίου Αθανασίου, την Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου, στις 7 π.μ. θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό και στις 5 μ.μ. θα ακολουθήσουν Εσπερινός και Ιερά Παράκληση του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου και επιστροφή των λειψάνων του στον Ναό του Πολιούχου στη Πλατεία Πάργης.