Μία μεγάλη πολυφωνική σύναξη στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων

on .

POLYFONIKA

• Mία γενναιόδωρη πολυφωνική σύναξη με τη συμμετοχή πολυφωνικών σχημάτων, ομίλων, βιωματικών ερμηνευτών και ερευνητών θα λάβει χώρα την Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου, ώρα 8 μ.μ., στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων. 

Την πρωτοβουλία έχει η η αμκε «Άπειρος» και η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή την επέτειο των δύο ετών από την εγγραφή του Πολυφωνικού Καραβανιού στον παγκόσμιο κατάλογο Καλών Πρακτικών Διαφύλαξης Άυλης Πoλιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. 

Την βραδιά θα ανοίξουν οι «κυρατζήδες» του Πολυφωνικού Καραβανιού, Αλέξανδρος Λαμπρίδης και Αλίκη Γκανά, και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί – ομιλίες από τους επιστημονικούς συνεργάτες στα πρώτα βήματα του θεσμού, τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Βασίλη Νιτσιάκο και τον Μουσικολόγο Κώστα Λώλη. Στο κυρίως, το μουσικό μέρος της εκδήλωσης έχουν δηλώσει συμμετοχή οι «Κυράδες της Άνω Δερόπολης», το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία», το πολυφωνικό σχήμα «Ήνορο», πολυφωνικοί όμιλοι και βιωματικοί ερμηνευτές από Δερβιτσάνη, Δολό, Πολύτσανη, η ηπειρώτικη κομπανία του Λευτέρη Γκιώκα κ.α.. Θα προβληθεί, επίσης, το βίντεο που συνοδεύει την εγγραφή του Πολυφωνικού Καραβανιού στις Καλές Πρακτικές της UNESCO ενώ στον χώρο υποδοχής θα εκτεθούν υλικά, αφίσες και εκδόσεις της «Άπειρος» (Πολυφωνικό Καραβάνι). 

H εκδήλωση διοργανώνεται με τη στήριξη του Δήμου Ιωαννίνων, της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και του Υπουργείου Πολιτισμού. Η είσοδος είναι ελεύθερη.