Απάτη και «κυβερνοεπίθεση» σε βάρος της Μονής Γηρομερίου!

on .

GHROMERI

• Άγνωστοι έκλεψαν ηλεκτρονικά από λογαριασμό της Μονής Γηρομερίου Θεσπρωτίας 1.500 ευρώ με το πρόσχημα της δωρεάς, ενώ χάκαραν το κινητό τηλέφωνο του ηγουμένου και τα emails  της Μονής, ενώ στο viber του ηγουμένου ανέβασαν βίντεο ακατάλληλου περιεχομένου!

Oι πατέρες της Μονής συνιστούν ότι «αν λάβετε κάποιο μήνυμα, υποτίθεται από τη Μονή και τους πατέρες, και ζητούν χρήματα, αγνοείστε το, είναι απάτη. Μη δίνετε τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού ή οποιοδήποτε άλλο προσωπικό στοιχείο. Η κοινότητα viber  της Ιεράς Μονής ενδέχεται να καταργηθεί λόγω χακαρίσματος και αποστολές κακόβουλων μηνυμάτων. Πλέον μην ανοίγετε τα μηνύματα και μην επικοινωνείτε με τον γέροντα Μεθόδιο μέσω viber, διότι απαντούν οι απατεώνες».

Δυστυχώς, το διαδίκτυο, ενώ είναι ένα χρήσιμο μέσο, κρύβει πολλούς κινδύνους και χρειάζεται μεγάλη προσοχή, γιατί οι απατεώνες καραδοκούν. 

Να σημειωθεί ότι η Μονή Γηρομερίου και ο ηγούμενός της Μεθόδιος στηρίζει, πολλούς ανθρώπους, με διαφόρους τρόπους, ένας από τους οποίους, και ορθά, είναι η αξιοποίηση, με συνετό και υπεύθυνο τρόπο, της σύγχρονης τεχνολογίας. 

Η.Μ.