Ο Ορθόδοξος λαός γιορτάζει τη Μετάσταση της Παναγίας

on .

konitsis andreas

• Στην Ιερά Μονή Μολυδβοσκεπάστου θα τελεστεί την Κυριακή το βράδυ (με ώρα έναρξης 9), όπως κάθε χρόνο, η Ιερά Αγρυπνία για την εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας στην καθιερωμένη εγκύκλιό του αναφέρεται στο νόημα του εορτασμού του σεπτού προσώπου της Παναγίας που αξιώθηκε να γίνει η Μητέρα του Θεού και Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

«Ο ευσεβής Ορθόδοξος λαός του Θεού, μπορεί να γιορτάζει και να πανηγυρίζει τη μεγάλη αυτή Θεομητορική εορτή, διότι ο θάνατος της Παναγίας, δεν ήταν ένας συνηθισμένος θάνατος, αλλά ήταν θάνατος και εκδημία προς τον Θεό, ήταν θεία μετάσταση.

Ο τάφος δεν μπορούσε να κρατήσει μέσα στην παγερότητα και το σκοτάδι την Θεοτόκο, την έμψυχη αυτή κιβωτό του ζωντανού Θεού. Το ότι μάλιστα δεν έχει διασωθεί το πανακήρατο σώμα της, είναι λίαν σαφής απόδειξη, ότι μετετέθη με το σώμα στην άφθαρτη μακαριότητα του ουρανού, με τρόπο που δεν μπορεί να κατανοήσει ο πεπερασμένος νους του ανθρώπου», τονίζει ο Μητροπολίτης Ανδρέας που καλεί τους πιστούς στην Αγρυπνία της Κυριακής η οποία θα ολοκληρωθεί περίπου στις 5.30 το πρωί της Δευτέρας.