«Προμηθέας Δεσμώτης» με τον Γιάννη Στάνκογλου

on .

PROMHTHEAS

• Στα Γιάννενα επιστρέφει και φέτος η επιτυχημένη παράσταση του Θεάτρου Πορεία και του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου, η οποία πραγματοποιεί δεύτερη καλοκαιρινή περιοδεία ανά την Ελλάδα. Θα παρουσιαστεί αύριο, Τρίτη, και ώρα 21.30, στο υπαίθριο Θέατρο της Ε.Η.Μ..

 Στην τραγωδία αυτή ο Αισχύλος πραγματεύεται την αντίσταση του αλυσοδεμένου στον Καύκασο Προμηθέα, να υποκύψει στο θέλημα του «ανελέητου» Διός. Πρόκειται για μία σπαρακτική επίκληση του πάσχοντος Θεού για τον άνθρωπο. Μία επίκληση ενιαία, με συνεχή κλιμάκωση από την αρχή ως το τέλος, για τον άνθρωπο. Ένας ασταμάτητος αγώνα κατά της δύναμης της εξουσίας…

Η μετάφραση είναι του Γιώργου Μπλάνα και η σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη. Μουσική Σύνθεση: Φώτης Σιώτας. Σκηνικά: Μαγδαληνή Αυγερινού. Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα. Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέκος Αναστασίου. Σχεδιασμός ήχου: Χάρης Κρεμμύδας. Επιμέλεια κίνησης - Χορογραφίες: Εύη Οικονόμου. Τον ρόλο του Προμηθέα ερμηνεύει ο Γιάννης Στάνκογλου, τον ρόλο του Ερμή ο Ιωάννης Παπαζήσης, τον ρόλο του Ωκεανού ο Αλέκος Συσσοβίτης, τον ρόλο της Ιούς η Νάνσυ Μπούκλη, τον ρόλο του Ήφαιστου ο Δαυίδ Μαλτέζε, τον ρόλο του Κράτους ο Άρης Μπινιάρης και τον ρόλο της Βίας ο Κωνσταντίνος Γεωργαλής. Μουσικός επί σκηνής: Σταμάτης Φουσέκης.

*Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό 20 ευρώ. Εκπτωτικά εισιτήρια: Senior (άνω των 65), φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων, ΑμεΑ, πολυτέκνων, ομαδικά (άνω των 10 ατόμων): 15 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων γίνεται σε www.poreiatheatre.com, www.viva.gr, Tickets Ioannina, 11876, WIND, Public.