Η COSMOTE ενώνει δυνάμεις με την «Εναλεία», για μια Μεσόγειο χωρίς πλαστικά

on .

OTE 1

Με την υποστήριξη της COSMOTE, ξεκίνησε η περιβαλλοντική δράση καθαρισμού των θαλασσών και ακτών από τα πλαστικά σε Σκιάθο, Κεφαλονιά, Κέρκυρα και Άγιο Νικόλαο Κρήτης, του προγράμματος “Mediterranean Cleanuo” της «Εναλεία».

Η COSMOTE συνδυάζει το πρόγραμμα ανακύκλωσης παλιών συσκευών των καταστημάτων COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ με τη δράση της «Εναλεία». Παράλληλα, εμπλουτίζει τη δράση, με την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών σε θέματα πλαστικής ρύπανσης, στις αντίστοιχες περιοχές. Στόχοι για το 2022 είναι να συγκεντρωθούν > 100.000 συσκευές για ανακύκλωση στα καταστήματα, αλλά και > 7.000 κιλά πλαστικά από τους καθαρισμούς νησιών.

OTE 2

Μετά τον καθαρισμό, η συγκέντρωση του πλαστικού θα υποβληθεί σε υπεύθυνη διαχείριση και ανακύκλωση, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό θα μετατραπεί σε νέα ανακυκλωμένα προϊόντα. Από την έναρξη των δράσεων του προγράμματος στην Κεφαλονιά, έχουν συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα περισσότερα από 420 κιλά πλαστικών. Ενώ από τις αντίστοιχες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα στη Σκιάθο συγκεντρώθηκαν επιπλέον 550 κιλά πλαστικών.

OTE 2

 Η συνεργασία αυτή σχεδιάζεται να επεκταθεί τα επόμενα χρόνια και σε άλλα νησιά, με νέες ενέργειες ευαισθητοποίησης των πολιτών.