«Ο θάνατός σου η ζωή μου» από τη «Δωδωναία Σκηνή»

on .

DODONAIA SKHNH

• Την κοινωνική κωμωδία «Ο θάνατός σου η ζωή μου» του Αλέκου Σακελλάριου παρουσιάζει η «Δωδωναία Σκηνή», η θεατρική ομάδα  του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Δωδώνης. Τη σκηνοθεσία της παράστασης που θα παρουσιαστεί σε περιοδεία τις κοινότητες του Δήμου Δωδώνης, για 11 παραστάσεις, από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 22 Αυγούστου, επιμελείται ο Δημήτρης Κατσάνος.

Η «Δωδωναία Σκηνή» δημιουργήθηκε από το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Δωδώνης τον χειμώνα του 2021 κι εμφανίζεται, για πρώτη φορά, στα θεατρικά πράγματα της περιοχής. Φιλοδοξία της ομάδας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι να προσφέρει στο ευρύ κοινό άρτιες παραγωγές αλλά και να αποτελέσει μια κυψέλη πολιτιστικής δημιουργίας για τους δημότες και κατοίκους του Δήμου Δωδώνης.

 Ως πρώτο έργο επιλέχθηκε μια κωμωδία του αξέχαστου Αλέκου Σακελλάριου, σχετικά άγνωστη, μιας και είναι από τα ελάχιστα θεατρικά του έργα του που δεν μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο. Γραμμένο το 1956, το «Ο θάνατος σου η ζωή μου» ανέβηκε για πρώτη φορά, την ίδια χρονιά, με τον Βασίλη Λογοθετίδη στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο κεντρικός ήρωας Λαυρέντης Πιτσιλός, είναι εργολάβος κηδειών, η δουλειά του οποίου είναι… πεθαμένη. Στην προσπάθειά του να ορθοποδήσει μέσα στην κρίση σκαρφίζεται κόλπα για να καπαρώσει ως πελάτη έναν ετοιμοθάνατο βιομήχανο. Δεν είναι όμως ο μόνος. Πέρα από τον ανταγωνιστή του όλοι σχεδόν στη γειτονιά περιμένουν το συγκεκριμένο θάνατο για να πιάσουν την καλή… 

Στην παράσταση, που διαρκεί 90 λεπτά και είναι κατάλληλη για όλη την οικογένεια, συμμετέχουν συνολικά δεκαέξι ερασιτέχνες ηθοποιοί, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι. Οι παραστάσεις θα ξεκινούν στις 21:30 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. 

Το πρόγραμμα των παραστάσεων

- Αύριο, Σάββατο: Μουσιωτίτσα

- Δευτέρα, 25 Ιουλίου: Πέρδικα

- Τρίτη, 2 Αυγούστου: Θεριακήσι

-Τετάρτη, 3 Αυγούστου: Σιστρούνι

- Πέμπτη, 11 Αυγούστου: Τέροβο

- Παρασκευή, 12 Αυγούστου: Αχλαδέα

-Τρίτη, 16 Αυγούστου: Αγ. Ανδρέας

- Τετάρτη, 17 Αυγούστου: Δωδωνούπολη

- Πέμπτη, 18 Αυγούστου: Ψήνα

- Σάββατο, 20 Αυγούστου: Λίππα

- Δευτέρα, 22 Αυγούστου: Δραμεσοί

Παίζουν με σειρά εμφάνισης: ΜΑΡΙΑ: Κατερίνα Μαρτίνη, ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ: Σπύρος Βάρφης, ΚΑΙΤΗ: Ελένη Κόλλια, ΓΚΑΡΣΟΝΙ: Βασίλης Βώττης, ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ: Χρήστος Ντάρας, ΑΛΙΚΗ: Ελένη Ντάσιου, ΓΚΑΝΑΣ: Κώστας Παππάς – Σωτήρης Αλεξίου (Διπλή διανομή), ΠΕΛΑΤΗΣ: Γιώργος Παπαθωμάς, ΚΑΤΙΝΑ: Μαρία Νταλαούτη, ΤΖΕΝΗ: Βασιλική Ζδράβου, ΚΥΡΙΑ ΠΕΤΡΙΝΑΚΟΥ: Μάνθα Δόση, ΓΙΑΤΡΟΣ: Κώστας Ζιάκκας, ΝΟΣΟΚΟΜΑ: Όλγα Κωστούλα, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Γιώργος Παπαθωμάς, ΜΟΔΙΣΤΡΑ: Τασία Μπάκα – Αλεξάνδρα Τάτση (Διπλή διανομή), ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ: Τζένη Βαγενά.