Επιτακτική ανάγκη να αναστηλωθεί η ιστορική Γέφυρα Κοράκου!

on .

KOILADA AXELOOY GEFYRA KORAKOY 18 7 22

• Την ανάγκη να στηριχθεί η ανεκτίμητη πολιτιστική κληρονομιά και να αναστηλωθεί η ιστορική Γέφυρα Κοράκου επεσήμαναν μέσα από τις διαδικτυακές παρεμβάσεις τους ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, στην εκδήλωση με θέμα: «Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά - Γέφυρα Κοράκου - Κοιλάδα Αχελώου» που πραγματοποιήθηκε στην Κοιλάδα του Αχελώου δίπλα από τα απομεινάρια της ιστορικής Γέφυρας Κοράκου.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Πολιτών και Φορέων για την Προστασία και Ανάδειξη της Κοιλάδας Αχελώου και η Διανομαρχιακή Επιτροπή Καρδίτσας – Άρτας για την Ανακατασκευή της Γέφυρας Κοράκου με την Υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν τα αποκαλυπτήρια Μικρογραφίας της ιστορικής Γέφυρας Κοράκου που κατασκευάστηκε από τον Πρωτομάστορα Θανάση Πόραβο και τον Λεωνίδα Κατσούγκρη.

Ακολούθησε το παραδοσιακό έθιμο «Μανδηλώματα» και η ηθοποιός Αλεξία Πετροπούλου απήγγειλε αποσπάσματα από το νέο βιβλίο του Θανάση Πόραβου «Δεύτερο ταξίδι στην αιωνιότητα».

Για το διοργανωτές η μικρογραφία της ιστορικής γέφυρας Κοράκου θα αποτελέσει μια «Γέφυρα προς το Μέλλον» μέσα από την ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και της Ιστορίας της Κοιλάδας του Αχελώου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι Περιφερειάρχες Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης και Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης.