Πανελλήνιο Αντάμωμα των Βλάχων στη Νάουσα

on .

BLAXOI

• Το τριήμερο 8 – 10 Ιουλίου θα λάβει χώρα το 36ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων στη Νάουσα, το οποίο είναι αφιερωμένο στη 200η επέτειο από το Ολοκαύτωμα της πόλης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την  Παρασκευή, 8 Ιουλίου, ώρα 19.00 θα γίνουν στο Δημοτικό Θέατρο «Μ. Θεοδωράκης» τα εγκαίνια Έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Οι Βλάχοι της Νάουσας». Στις 20.30 θα ακολουθήσουν στο Δημοτικό Πάρκο, λαϊκά δρώμενα, ήθη και έθιμα από το Λαογραφικό Σύλλογο Βλάχων Νάουσας, παρουσίαση χορών Νάουσας από τον όμιλο «Γενίτσαροι και Μπούλες» και από το Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας.

Το Σάββατο, 9 Ιουλίου, ώρα 11:00 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Χώρο Θυσίας «Στουμπάνοι» ως φόρος τιμής στις 13 Ναουσαίες που έπεσαν στα νερά της Αράπιτσας, στις 18.30 στο Δημαρχείο της πόλης θα γίνει συγκέντρωση χορευτών και έναρξη πατινάδας σε ζευγάρια και στις 19:00 στο Δημοτικό Πάρκο θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση σε ομάδες των χορευτικών συγκροτημάτων της Ομοσπονδίας με βάση την κοινή καταγωγή τους.

 Τέλος, την Κυριακή, 10 Ιουλίου, ώρα 09:00 θα γίνει εκκλησιασμός στον Μητροπολιτικό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Νάουσας και στις 10:30  στο Δημοτικό Πάρκο θα παρουσιαστεί ο «Μεγάλος χορός», «Κόρλου Μάρι» με τη συμμετοχή όλων των Συλλόγων.