Εκδήλωση στην Ανατολή διοργανώνει η Αδελφότητα Ηπείρου Ημέρα Μνήμης και Πένθους §Χτον Ποντιακό Ελληνισμό

on .

PONTIOI KSERIZOMOS PROSFYGIA

• Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού έχει οριστεί η 19η Μαΐου και σήμερα η Αδελφότητα Ποντίων & Μικρασιατών προγραμμάτισε εκδήλωση στα γραφεία της, Κερασούντος 13 στην Ανατολή.

«Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης και πένθους. 353.000 ψυχές ζητούν δικαίωση. Η αναγνώριση από τη Βουλή των Ελλήνων το 1994, αποτελεί φόρο τιμής στους Έλληνες του Πόντου για να μείνει η μνήμη ζωντανή και η θύμηση αλώβητη», τονίζει η Αδελφότητα που κάνει γνωστό ότι τη φετινή ημέρα αποφάσισε να την «αφιερώσει» στον «Παύλο μας» και καλεί στην εκδήλωση αυτή τους συμμαθητές τους, τους φίλους του, τους συγγενείς και τους κατοίκους της Ανατολής, της Μπάφρας και της Νεοκαισάρειας, ως και της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων.

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του αναφέρεται στη σημερινή η μέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, τονίζονται ότι είναι μια «μαύρη μέρα» που δεν πρέπει να ξεχνάμε. «Είναι χρέος μας απέναντι στους προγόνους μας, τα αδέλφια μας ποντίους, απέναντι στις 353.000 ψυχές που σφαγιάστηκαν από τους Νεότουρκους, να μη λησμονούμε και ενωμένοι όλοι οι Έλληνες να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων από τη Διεθνή Κοινότητα», προστίθεται στην ανακοίνωση. Εκδηλώσεις και την Κυριακή Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού θα λάβουν χώρα στην Ανατολή την Κυριακή, 22 Μαΐου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 10.00 θα τελεστεί δοξολογία στον Ναό της του Θεού Σοφίας Ανατολής και στις 10.45 θα γίνουν επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο Αλησμόνητων Πατρίδων. Στις 11.00 θα ακολουθήσει ομιλία από την Ανδρονίκη Κολυζώη, Πρόεδρο της Αδελφότητας Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου.