«Μάθημα Ιστορίας» από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

on .

 theatro

• Προς ένα καλοκαίρι περισσότερης… κανονικότητας από τα δύο προηγούμενα οδεύει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων αποχαιρετώντας τον φετινό ιδιαίτερο, χειμώνα, όπως τον χαρακτηρίζει. Οι μηχανές του ΔΗΠΕΘΕ δουλεύουν εντατικά προετοιμάζοντας την καλοκαιρινή του παράσταση, με την οποία θα περιοδεύσει στην Ήπειρο. Πρόκειται για μία επίκαιρη, λόγω επετείου, παράσταση βασισμένη στο έργο του Σάκη Σερέφα «Μάθημα Ιστορίας», η οποία θα έχει την υπογραφή του Δημήτρη Πετρόπουλου.

Με αφορμή ένα ιδιότυπο μάθημα ιστορίας, το θεατρικό έργο του Σ. Σερέφα μεταφέρει στο παρόν το ιστορικό γεγονός της Μικρασιατικής καταστροφής, τα 100 χρόνια της οποίας τιμά φέτος η χώρα μας, με όσες κωμικές αλλά και δραματικές στιγμές μπορεί να επιφέρει η σύγκρουση της ιστορίας με το σήμερα. Ακρόαση ηθοποιών Για τις ανάγκες της νέας αυτής θεατρικής παραγωγής θα πραγματοποιηθεί ακρόαση ηθοποιών το Σάββατο, 21 Μαΐου στο Καμπέρειο θέατρο.

Οι ενδιαφερόμενες/οι ηθοποιοί μπορούν να αποστείλουν το βιογραφικό τους στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως την Πέμπτη, 19 Μαΐου. Στους συμμετέχοντες /ουσες στην ακρόαση θα σταλεί απόσπασμα του θεατρικού έργου «Μάθημα ιστορίας» που θα χρησιμοποιήσουν στην ακροαματική διαδικασία, όπως και η ώρα διεξαγωγής της.

Τριήμερο αφιέρωμα Εξάλλου, το ΔΗΠΕΘΕ θα κλείσει τις δράσεις του φετινού χειμώνα στο Καμπέρειο με ένα τριήμερο αφιέρωμα, από τις 8 έως τις 10 Ιουνίου, στην Εβραϊκή κοινότητα των Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα, στις 8 και 9 Ιουνίου θα φιλοξενήσει την παράσταση «Μέρα Σάββατο» σε σκηνοθεσία της Irène Bonnaud και ερμηνεία της Φωτεινής Μπάνου (ώρα έναρξης 21:00).

Επίσης, στις 10 Ιουνίου θα προβληθεί με δωρεάν είσοδο για το κοινό το ντοκιμαντέρ «Ρωμανιώτες: Οι Έλληνες Εβραίοι των Ιωαννίνων» των Ανιές Σκλάβου και Στέλιου Τατάκη. Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, για ακόμα μια χρόνια θα συνεχιστεί η παράδοση του προγράμματος «Θερινό Μαντείο» που διοργανώνει το ΔΗΠΕΘΕ, για το οποίο ημερομηνίες, πρόγραμμα και περαιτέρω πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.