Στο αγαπημένο του Δολό κηδεύεται σήμερα ο καθηγητής Απ. Παπαϊωάννου

on .

PAPAIOANNOY APOSTOLOS

• Θλίψη στην ακαδημαϊκή κοινότητα Ιωαννίνων, αλλά και στο Πωγώνι, προκάλεσε ο θάνατος του ομ. Καθηγητή του Πανεπ. Ιωαννίνων Απόστολου (Λάκη) Παπαϊωάννου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών. Η κηδεία του θα γίνει στο αγαπημένο του Δολό Πωγωνίου, σήμερα Μ. Δευτέρα και ώρα 11 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.
Ο εκλιπών άφησε το στίγμα του στην τοπική κοινωνία και το Πανεπιστήμιο, ενώ υπήρξε ο πρωτεργάτης της ίδρυσης του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοιχτού Πανεπιστημίου στο Δήμο Πωγωνίου, που λειτουργεί από το 2013 στο Δελβινάκι.
Ο Λάκης Παπαϊωάννου, ένας προοδευτικός άνθρωπος που είχε ενεργή συμμετοχή στον αντιδικτατορικό αγώνα, διετέλεσε καθηγητής της Ιστορίας της νεότερης Ελλάδας και του Νεοελληνικού Πολιτισμού στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών και Πρόεδρος του ίδιου Τμήματος επί σειρά ετών. Σε ψήφισμα του Τμήματος η Πρόεδρός του Αικατερίνη Πλακίτση αναφέρεται με θερμά λόγια στον αείμνηστο καθηγητή κάνοντας λόγο για έναν αγαπητό δάσκαλο που διακρινόταν για την προσωπικότητά του και το δημοκρατικό ήθος που «έδωσε με γενναιοδωρία πολλές ευκαιρίες σε φοιτητές και εκπαιδευτικούς να μυηθούν στην ιστορία της εκπαίδευσης και την ιστορία της τυπογραφίας και της ελευθερίας του λόγου».
Παράλληλα, αποφασίστηκε να δοθεί το όνομά του σε αίθουσα του Τμήματος.
Συλλυπητήριες ανακοινώσεις
• Τη βαθιά θλίψη τους για το θάνατο του Απόστολου Παπαϊωάννου, εξέφρασαν ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κ. Καψάλης και η Δημοτική Αρχή, σημειώνοντας σε σχετική ανακοίνωση ότι: «Ο Απόστολος Παπαϊωάννου υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Ελεύθερου Δημοτικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου Δήμου Πωγωνίου εδραιώνοντας ένα νέο θεσμό πολιτισμού και παιδείας στο ακριτικό Δελβινάκι που έδωσε την ευκαιρία στους δημότες κι όχι μόνο, να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και γνώσεις και να αναπτύξουν τα ενδιαφέροντά τους».
• Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ, αναφέροντας ότι: «Ο Λάκης υπήρξε βαθιά δημοκράτης με αγώνες και αντιδικτατορική δράση. Ένας σπουδαίος δάσκαλος, ερευνητής και σημαντικός ακαδημαϊκός. Υπήρξε ένας πολύτιμος φίλος. Εκφράζω την βαθιά μου θλίψη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».