Η αξία του εμβολίου επισημάνθηκε στην ιερατική σύναξη της Μητρόπολης

on .

FOYSAS

• Την ευθύνη των πνευματικών πατέρων στη σωστή ενημέρωση των πιστών για τον κορωνοϊό αλλά και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού κατέδειξε η πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμου, με βάση την οποία το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης φιλοξενήθηκε στην Αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, σε μία εκδήλωση την οποία χαιρέτησε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.
Αποδέκτες της πολύπλευρης ενημέρωσης του Οδοιπορικού για την καταλυτική σημασία του εμβολιασμού στην αντιμετώπιση της πανδημίας, το σύνολο των ιερέων της Μητρόπολης Ιωαννίνων. «Η υπόθεση του κορωνοϊού είναι μεν ιατρική αλλά είναι και πνευματική, με την έννοια ότι εμείς οι πνευματικοί πατέρες έχουμε μεγάλη ευθύνη για τη ζωή των ανθρώπων, να τους καθοδηγήσουμε, να προφυλάξουν τους εαυτούς τους αλλά και την κοινωνία, να τους στηρίξουμε στις αμφιβολίες τους αλλά και να τους ενημερώνουμε, όπως συμβαίνει με τη συγκεκριμένη ημερίδα-σύναξη», επισήμανε στην έναρξη των εργασιών της ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων και συνέχισε: «Οι Πατέρες πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση γιατί το φαινόμενο των αρνητών βρήκε δυστυχώς χώρο και μέσα στην Εκκλησία. Όταν λέμε την άποψή μας στα πνευματικά μας παιδιά και γινόμαστε αιτία να αρνούνται τα μέσα που μας δίνει η επιστήμη, πρέπει να ξέρουμε ότι είναι πιθανό να νοσήσουν, να οδηγηθούν στις ΜΕΘ, να πεθάνουν, να μεταδώσουν τον ιό. Είναι σαν να διαπράττουμε φόνο, αν εμείς γινόμαστε αιτία να πεθάνουν άνθρωποι ή να λαμβάνουν οι πιστοί αψήφιστα αυτό τον μεγάλο κίνδυνο. Δεν γίνεται από τη μία να ευλογούμε και από την άλλη να τους αφήνουμε να παρασύρονται στην πλάνη».
Ο κ. Μάξιμος ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά τον π. Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Στέφανο Φούσα, τους καθηγητές ιατρικής που συμμετείχαν στην ημερίδα, το σύνολο του ιατρικού αλλά και νοσηλευτικού προσωπικού που μάχεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Την ομάδα των επιστημόνων που συντόνισε ο κ. Φούσας, αποτελούσαν ο Χαράλαμπος Γώγος, Διευθυντής Παθολογικής - Λοιμωξιολογικής Κλινικής Metropolitan General, o Γιώργος Σαρόγλου, ομ. Καθηγητής Παθολογίας και Διευθυντής - Λοιμωξιολόγος στο Metropolitan Hospital, η Σοφία Καλανταρίδου, Καθηγήτρια Μαιευτικής - Γυναικολογίας και Στείρωσης ΕΚΠΑ στο Αττικό Νοσοκομείο, ο Αλέξανδρος Δρόσος, Ομ. Καθηγητής Ρευματολογίας, ο Ιωάννης Γουδέβενος, Ομ. Καθηγητής Καρδιολογίας και π. Πρόεδρος Ε.Κ.Ε. η Σταυρούλα Τσιάρα, Καθηγήτρια Παθολογίας και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, ο Αναστάσιος Σέρμπης, Ε. Καθηγητής Παιδιατρικής και ο Σταύρος Σταύρου, Πολιτικός επιστήμων.
Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους των Βελλαϊτών, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Κλέανδρος Παπαδόπουλος, τονίζοντας την ανάγκη αύξησης των ποσοστού των εμβολιασθέντων.
Στη λήξη της ημερίδας, ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ιωαννίνων και Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Θωμάς Ανδρέου χαρακτήρισε εμπνευσμένη την πρωτοβουλία του Μητροπολίτη και ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες.