Αφιέρωμα για την Εθνική Παλιγγενεσία με ποίηση της Ελευθερίας Τζιάλλα - Μάντζιου

on .

AFIEROMA MANTZIOY

• Ένα επετειακό αφιέρωμα για την Εθνική Παλιγγενεσία με επική ποίηση της Ελευθερίας Τζιάλλα - Μάντζιου με τίτλο «Ο ΕΛΛΗΝΑΣ» διοργανώνουν την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου και ώρα 7.30 μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και η Ένωση Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
- Ομιλία του καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αθανάσιου Γκότοβου, με θέμα: «Η διαχρονικότητα του Έλληνα στην ποιητική δημιουργία της Ελευθερίας Τζιάλλα Μάντζιου».
-Ομιλία του φιλολόγου, συγγραφέα, ιστορικού ερευνητή, Σπύρου Εργολάβου, με θέμα: «Ποιητική ενατένιση του ελληνισμού και της διαχρονικής προσφοράς του».
- Ομιλία της ποιήτριας, συγγραφέα, εικαστικού και επί τιμή σχολικής συμβούλου, Ελευθερίας Τζιάλλα Μάντζιου, με θέμα «Σκέψεις για τον Έλληνα».
- Απαγγελία της πρώτης ενότητας του επικού ποιήματος «Ο ΕΛΛΗΝΑΣ», στην αρχαία ελληνική γλώσσα, από τον παιδαγωγό, συγγραφέα, επίτιμο σχολικό σύμβουλο, Στέφανο Κωλέττα.
-Απαγγελία του επικού ποιήματος «Ο ΕΛΛΗΝΑΣ» από τον ηθοποιό Βασίλη Γουργούλη.
- Παρουσίαση του μελοποιημένου ποιήματος της Ελευθερίας Τζιάλλα Μάντζιου, «Η Χώρα μου».
Ποίηση: Ελευθερία Τζιάλλα Μάντζιου
Μελοποίηση: Γιώργος Χλίτσιος
Ερμηνεία: Αχιλλέας Φρέστας
Στο πιάνο συνοδεύει η Δήμητρα Ηγουμενίδη.
Η εκδήλωση, την οποία συντονίζει η Φωτεινή Κοτσιάφτη, θα ολοκληρωθεί με ένα μικρό επετειακό απολογισμό από την Ελευθερία Τζιάλλα Μάντζιου.