«Επιστροφή στο χωριό» στο υπ. θέατρο Ε.Η.Μ.

on .

epistrofh

• Η ξεκαρδιστική θεατρική κωμωδία «Επιστροφή στο χωριό» θα κάνει την πρεμιέρα της, παρουσία του Ηπειρώτη συγγραφέα Κωνσταντίνου Σταύρου, την ερχόμενη Δευτέρα, ώρα 9 μ.μ. στο υπαίθριο Θέατρο της ΕΗΜ. Την παράσταση παρουσιάζει η θεατρική ομάδα «Σύνθεση». Χορηγός επικοινωνίας είναι ο «Π.Λ.».
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες οι συντελεστές, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της «Σύνθεσης» και σκηνοθέτης της παράστασης Δημήτρης Κατσάνος εξέφρασε τη χαρά του που η ομάδα επανέρχεται στη σκηνή έπειτα από 18 μήνες απουσίας λόγω της πανδημίας με το συγκεκριμένο έργο, το οποίο χαρακτήρισε ως «μία καθαρόαιμη ελληνική κωμωδία που αποτυπώνει τη διάθεσή όλων μας στο διάστημα της επέλασης του κορωνοϊού. Διακωμωδεί καταστάσεις και πρόσωπα της διπλανής πόρτας ως άξιος απόγονος της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου». Όπως ανέφερε, «για μας είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία αυτή να επανέλθουμε και να συστηθούμε ξανά στο κοινό της πόλης». Ο κ. Κατσάνος ευχαρίστησε τους χορηγούς της παράστασης ενώ έκανε γνωστό ότι μέρος των εσόδων της θα διατεθεί για την υποστήριξη του οικοτροφείου της Μονής Δουραχάνης.
Η Αιμιλία Παγώνα, μέλος της «Σύνθεσης» και πρωταγωνίστρια του έργου, παρουσίασε την υπόθεσή του. Η παράσταση παρακολουθεί την προσπάθεια μιας παμπόνηρης μοιρολογίστρας, να φέρει το γιο και την κόρη της από την Αθήνα πίσω στο χωριό για να ανοίξουν ένα… καθετοποιημένο γραφείο τελετών. Στην εξίσωση μπαίνουν η ξινή εβραία νύφη της η οποία δεν θέλει να επιστρέψει στο κατσικοχώρι, η κουτσομπόλα του χωριού και η αντίπαλη μοιρολογίστρα. Το κομφούζιο κορυφώνεται όταν ένας χωροφύλακας βραδείας καύσεως προσπαθεί να λύσει ταυτόχρονα τρεις υποθέσεις: αρχαιοκαπηλίας, ναρκωτικών και ενός πτώματος που εξαφανίστηκε με 4.000.000 ευρώ ενώ ο παράλυτος και αιωνόβιος παππούς με μαλάκυνση θυμάται ξαφνικά πού υπάρχουν θαμμένες λίρες και ένα εξώγαμο εμφανίζεται από το πουθενά….
Από την πλευρά του ο Άρης Τσούκης, επίσης μέλος της ομάδας και ηθοποιός του έργου, ανέφερε τους συντελεστές. Όπως είπε, προκειμένου να τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα, η «Σύνθεση» θα εκδώσει περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων και οι τιμές τους διαμορφώνονται ως εξής: Κανονικό: 8 ευρώ, στην προπώληση 6 ευρώ όπως και μειωμένο (ισχύει για Φοιτητές, Ανέργους, ΑΜΕΑ και άτομα άνω των 65 ετών). Παιδικό: 3 ευρώ.
• Σημεία Προπώλησης: Ξενοδοχείο ΕΡΜΗΣ (παραπλεύρως παλαιών ΚΤΕΛ), Σίνα 2, τηλ. 26510-70798. Βιβλιοπωλείο Αναγνώστης, Πυρσινέλλα 11, τηλ. 26510-34911.