Δείτε την ταινία «ο Άνθρωπος του Θεού»

on .

Unknown

• Την κινηματογραφική ταινία «Ο άνθρωπος του θεού», που αναφέρεται στη ζωή του Αγίου Νεκταρίου Μητροπολίτη Πενταπόλεως, συστήνει να παρακολουθήσουν οι πιστοί με ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων.
Η πρεμιέρα της ταινίας είναι προγραμματισμένη για σήμερα, είναι άγνωστο όμως πότε θα προβληθεί στα Γιάννενα. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη, η ταινία «είναι ένα ιδιαίτερο πολιτισμικό γεγονός για τα δεδομένα της πατρίδας μας το ότι η ζωή ενός Ορθόδοξου Έλληνα Ιεράρχη αποτελεί το κεντρικό θέμα μιας διεθνούς κινηματογραφικής παραγωγής. Με αφορμή λοιπόν τα 100 χρόνια από την επέτειο της κοίμησής του, που έγινε το 1920, μεταφέρεται στην κινηματογραφική οθόνη η ζωή και το έργο μιας αγιασμένης μορφής, το πέρασμα της οποίας από τον κόσμο άφησε ανεξίτηλο στίγμα, ιερή παρακαταθήκη, υπόδειγμα πίστεως, υπομονής, ελπίδας και κυρίως αγάπης. Οι συκοφαντίες, οι διωγμοί και ο ανθρώπινος πόνος που συνόδεψαν στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής του τον Άγιο Νεκτάριο μεταφέρονται με τον πλέον πετυχημένο τρόπο στην κινηματογραφική αυτή απόδοση μιας συναρπαστικής μονογραφίας, μέσα από την οποία ο θεατής θα ζήσει με λυρισμό άγνωστες για το ευρύ κοινό πτυχές της ζωής ενός Αγίου, που έγραψε ιστορία, βαδίζοντας στον δρόμο που χάραξε πρώτος ο ίδιος ο Χριστός»
Και καταλήγοντας σημειώνει: «Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός η προβολή αυτής της ταινίας, σε μια εποχή που τα πρότυπα ελλείπουν και είναι βέβαιο πως θα γίνει αφορμή μιας ευρύτερης γνωριμίας με έναν γνήσιο και αληθινό άνθρωπο του Θεού».
Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι της Yelena Popovic, τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά ο Άρης Σερβετάλης, ενώ το καστ συμπληρώνουν, μεταξύ άλλων, οι Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Γιάννης Στάνκογλου, Τόνια Σωτηροπούλου και Χρήστος Λούλης. Από τη διανομή δε λείπουν τα διεθνή ονόματα με εκείνα του Ρώσου Αλεξάντερ Πέτροφ και του οσκαρικά υποψήφιου Μίκι Ρουρκ να ξεχωρίζουν.