Zagoriwood 2021: Φεστιβάλ και Εργαστήρια Κινηματογράφου

on .

zagori hood

• Την Κυριακή, 1 Αυγούστου θα ολοκληρωθεί το φεστιβάλ ταινιών ZAGORIWOOD 2021, που πραγματοποιείται για 12η συνεχόμενη χρονιά με φόντο το καταπράσινο Ζαγόρι.
Το «μενού» της φετινής διοργάνωσης περιλαμβάνει νέους συνεργάτες από το χώρο του ελληνικού σινεμά (Αλέξης Αλεξίου, Δημήτρης Ζάχος, Ζαχαρίας Μαυροειδής, Αργύρης Πανταζάρας), τέσσερα Εργαστήρια (Σεναρίου - Από την Ιδέα Ως την Ταινία - Κριτικής Κινηματογράφου - Υποκριτικής στην Κάμερα) και ξεχωριστές νέες ταινίες οι οποίες θα προβληθούν κάτω από τον έναστρο θόλο των Ηπειρώτικων βουνών.

Το πρόγραμμα προβολών
Την Παρασκευή, 23 Ιουλίου το Politheatro | performing arts Ιωαννίνων παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Το Παλτό» του Νικολάι Γκόγκολ σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του Θοδωρή Γκόγκου.
Το Σάββατο, 24 Ιουλίου σειρά παίρνει το ντοκιμαντέρ «Επιστροφή στη Γη» των Χρύσας Τζελέπη και Άκη Κερσανίδη, μετά τη βράβευση του στο πρόσφατο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης από την Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου, καθώς και το «Λάκμος» του Γιαννιώτη φωτογράφου Παναγιώτη Παπουτσή, τα οποία προβάλλονται σε ενιαίο πρόγραμμα για το φετινό αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ.
Την Κυριακή, 25 Ιουλίου ακολουθεί το «DIGGER», του Τζώρτζη Γρηγοράκη. Η ταινία που απέσπασε 10 βραβεία «ΙΡΙΣ» της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, πραγματοποιώντας και εξαιρετική πορεία στις κινηματογραφικές αίθουσες, θα προβληθεί στην πλατεία των Κάτω Πεδινών παρουσία του σκηνοθέτη και των βασικών πρωταγωνιστών της Βαγγέλη Μουρίκη και Αργύρη Πανταζάρα.
Την Τετάρτη, 28 Ιουλίου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα προβληθεί μια επιλογή από τις, από όλο τον κόσμο, μικρού μήκους ταινίες του φετινού Positively Different Short Film Festival, με τίτλο «Σταυροδρόμια ανθρώπινων ιστοριών και αγώνων» ενώ την Παρασκευή, 30 Ιουλίου στο καθιερωμένο ραντεβού με τους νέους Έλληνες δημιουργούς του σινεμά, φέτος θα παρουσιαστεί μια επιλογή από το επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ της Δράμας («Στα Βήματά της», «Βούτα», «Bella», «Φυσαρμόνικα Μαν», «Ηρώ / «he.ro»). Στην προβολή θα βρίσκεται και ο βραβευμένος Δημήτρης Ζάχος.
Το Σάββατο, 31 Ιουλίου θα πάρει σειρά η ταινία «Άσπρο πάτο/DRUK» του Τόμας Βίντεμπεργκ με πρωταγωνιστή τον διεθνή σταρ Μαντς Μίκελσεν, ενώ την Κυριακή, 1 Αυγούστου, το ZAGORIWOOD2021 ολοκληρώνεται, όπως κάθε χρόνο, με την προβολή των ταινιών που δημιούργησαν οι σπουδαστές του στα Εργαστήρια.