Νέες διαμαρτυρίες για την Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς

on .

MONH BELLAS 2 7 2021

• Συνεχίζονται οι αντιδράσεις και οι διαμαρτυρίες για την επικείμενη κατάργηση της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς.

Χθες κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή η βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» Αναστασία – Αικατερίνη Αλεξοπούλου, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και το Ίδρυμα «Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή». Σε αυτή αναφέρεται ότι η αντικατάστασή της με την ίδρυση μεταδευτεροβάθμιας Σχολής Μαθητείας Υποψήφιων Κληρικών σημαίνει υποβάθμισή της και ζητά να μην καταργηθεί η Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Τη θέση ότι δεν πρέπει να υπάρχουν Εκκλησιαστικά Σχολεία-Σχολές οποιασδήποτε βαθμίδας, όπως ακριβώς δεν πρέπει να υπάρχουν και ιδιωτικά σχολεία και ιδιωτικές επαγγελματικές σχολές σαν αυτή που θέλει να δημιουργήσει η Μητρόπολη Ιωαννίνων, διατυπώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση Ιωαννίνων με αφορμή την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την έκδοση ψηφίσματος σχετικά με τη Σχολή Βελλάς.

«Η Εκπαίδευση των παιδιών και των νέων πρέπει να είναι Ενιαία-Δημόσια-Δωρεάν, αποκλειστικά παρεχόμενη από το κράτος.  Η Εκκλησία έχει κάθε δικαίωμα να εκπαιδεύει τα ιερατικά στελέχη της, με δική της ευθύνη και χρηματοδότηση», επισημαίνει χαρακτηριστικά.