Οι θεατρολόγοι Ηπείρου ζητούν πιο πολλές οργανικές θέσεις!

on .

THEATRO PAIDIA

Επί σειρά ετών εργάζονται ως αναπληρωτές οι εκπαιδευτικοί πριν φτάσουν στον διορισμό, όμως υπάρχουν ειδικότητες όπου πρέπει κανείς να έχει πραγματικά πολύ μεγάλη υπομονή.

Τέτοιοι είναι οι θεατρολόγοι (ΠΕ91), οι οποίοι συχνά μένουν αναπληρωτές για πάνω από 15 χρόνια διδάσκοντας σε σχολικές μονάδες σ’ ολόκληρη τη χώρα καθώς δεν υπάρχουν επαρκείς μόνιμες θέσεις. Εξάλλου, ο συγκεκριμένος είναι ο κλάδος

με τη μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ οργανικών θέσεων και πραγματικών κενών στα δημόσια σχολεία.

Επιστολή στην Υπουργό
Αυτή την «αδικία» ζητούν να διορθώσει το υπουργείο Παιδείας συνολικά 21 αναπληρωτές και αναπληρώτριες θεατρολόγοι της Ηπείρου με αφορμή την εξαγγελία του για διορισμό 11.700 εκπαιδευτικών.
Απευθυνόμενοι με επιστολή στη Νίκη Κεραμέως, οι θεατρολόγοι εκφράζουν την αγωνία τους, αλλά και την αγωνία εκατοντάδων συναδέλφων τους οι οποίοι για πολλά χρόνια (συνήθως πάνω από 15) εργάζονται ως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί σε σχολικές μονάδες σε ολόκληρη τη χώρα. Τονίζουν δε ότι η πρόσληψη 11.700 εκπαιδευτικών είναι ένα γενναίο και αναγκαίο βήμα για την ορθή λειτουργία των σχολείων καθώς τα τελευταία 12 χρόνια έχουν προκύψει μεγάλα κενά λόγω της απουσίας διορισμών, προσθέτοντας όμως πως πρέπει να είναι και δίκαιο.

Πιο πολλές θέσεις...
Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, τα τελευταία χρόνια διδάσκουν ως αναπληρωτές περίπου 900 θεατρολόγοι κάθε χρόνο, με τους περισσότερους να διδάσκουν ήδη για πάνω από 15 έτη. Την ίδια στιγμή το Υπουργείο προχώρησε στη σύσταση 176 μόλις θέσεων, δηλαδή ποσοστό μικρότερο από το 20% των πραγματικών κενών. Παράλληλα, επισημαίνουν ότι θα πρέπει να συνυπολογιστεί και το γεγονός ότι οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί από τον κλάδο των θεατρολόγων είναι ελάχιστοι, οι λιγότεροι και μάλιστα με διαφορά σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο κλάδο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Καλούν λοιπόν το Υπουργείο να διορθώσει λάθη και παραλείψεις και να προχωρήσει στη σύσταση περισσοτέρων οργανικών θέσεων για τον κλάδο των θεατρολόγων ώστε η αναλογία οργανικών θέσεων και κενών στα σχολεία να προσεγγίσει αυτή των υπολοίπων κλάδων.

Θέμα δικαιοσύνης
Με τον τρόπο αυτό τονίζουν, απευθυνόμενοι στην κ. Κεραμέως, ότι το Υπουργείο και η ίδια προσωπικά θα είναι δίκαιοι απέναντι στους χιλιάδες μαθητές και στις οικογένειές τους, παρέχοντας τη δυνατότητα για ποιοτική θεατρική αγωγή και διασφαλίζοντας όλα τα οφέλη που προκύπτουν από αυτή, αλλά και στους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς, παρέχοντάς τους το εργασιακό περιβάλλον και τα μέσα να εργαστούν υπό καλύτερες συνθήκες, βασιζόμενοι στη γνώση και στην πολυετή τους εμπειρία.
Την επιστολή προς την Υπουργό υπογράφουν οι εξής αναπληρώτριες-αναπληρωτές Θεατρολόγοι Ηπείρου: Καϊάφα Έλενα, Κάσσαρη Σοφία, Κατίου Βαγγελίτσα, Κορτέσα Διονυσία, Κωτσίνας Χριστόδουλος, Λισγάρα Κωνσταντίνα, Μάνθα Έλλη, Μιμιλίδου Ελπινίκη, Μπερέκου Αθανασία, Παπαεμμανουήλ Χάρης, Παπαζαρκάδα Αφροδίτη, Παππά Αγαθή, Πατσιούρα Αναστασία, Ρούσσου Ρένα, Σακκά Δέσποινα, Σκαπινάκη Μυρτώ, Στούπας Ανδρέας, Σφαιρόπουλος Νικόλαος, Τέλη Αγαθή, Τέφα Χρυσούλα και Φαρδέλλα Σταματία.