«Προμηθέας Δεσμώτης» 24 Ιουλίου στην Ε.Η.Μ.

on .

PROMHTHEAS
• Ο «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη θα παρουσιαστεί από το Θέατρο «Πορεία» και σε συνεργασία με το  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης το Σάββατο, 24 Ιουλίου και ώρα 21.30 στο υπαίθριο Θέατρο της Ε.Η.Μ.. Χορηγός επικοινωνίας της παράστασης είναι ο «Π.Λ.».
Ο «Προμηθέας Δεσμώτης» είναι έργο αχρονολόγητο. Ειδικοί θεωρούν πως ο σπουδαίος ποιητής το έγραψε στον απόηχο της έκρηξης της Αίτνας περί το 470 π.Χ., άλλοι, μεταξύ 467 και 458 π.Χ. κι άλλοι το θεωρούν όψιμο έργο του, γραμμένο μετά την Ορέστεια, συγκεκριμένα όταν διένυε την τελευταία περίοδο της διαμονής του στη Σικελία. Στην τραγωδία, ο Αισχύλος πραγματεύεται την αντίσταση του αλυσοδεμένου στον Καύκασο Προμηθέα, να υποκύψει στο θέλημα του «ανελέητου» Διός. Πρόκειται για ένα ασταμάτητο αγώνα κατά της δύναμης της εξουσίας…
 Συντελεστές 
Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας. Σκηνοθεσία: Άρης Μπινιάρης. Μουσική Σύνθεση: Φώτης Σιώτας. Σκηνικά: Μαγδαληνή Αυγερινού. Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα. Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέκος Αναστασίου. Επιμέλεια κίνησης - Χορογραφίες: Εύη Οικονόμου. Βοηθός σκηνοθέτη: Δώρα Ξαγοράρη.
Τον κεντρικό ρόλο στην παράσταση έχει ο Γιάννης Στάνκογλου. Πρωταγωνιστούν ακόμη οι Άρης Μπινιάρης, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Δαυίδ Μαλτέζε, Αλέκος Συσσοβίτης, Ηρώ Μπέζου και Ιωάννης Παπαζήσης.
• Info προπώλησης: www.poreiatheatre.com.