Έψαλαν τα κάλαντα του Λαζάρου σε Δήμαρχο και Περιφερειάρχη

on .

KALANTA LAZAROY KAXRIMANHS

• Σε μια συμβολική κίνηση και προκειμένου να στείλουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας, που το έχει ανάγκη η κοινωνία, δύο Ηπειρώτες, ο Γιώργος Μακρίδης και ο Δημήτρης Ξαξίρης, έψαλαν χθες με παραδοσιακό τρόπο, όπως κάνουν κάθε χρόνο, τα κάλαντα του Λαζάρου.
Ντυμένοι με ντόπιες φορεσιές, κρατώντας στα χέρια ένα στολισμένο καλάθι με λουλούδια, αλλά και κουδούνια, τα είπαν τόσο στον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη όσο και στο δήμαρχο Ιωαννιτών Μωυσή Ελισάφ. Θέλησαν με αυτό τον τρόπο να… διαλαλήσουν το αναστάσιμο μήνυμα, που έχουν ως περιεχόμενο τα κάλαντα του Λαζάρου, ως αντίδοτο στο ζοφερό κλίμα, που επικρατεί στις ημέρες μας, αλλά και να τονίσουν την ανάγκη τα ήθη και τα έθιμά μας να διατηρηθούν ζωντανά.
Να σημειωθεί ότι παλαιότερα στην Ήπειρο, για να απεικονίσουν την Ανάσταση του Λάζαρου, να συμβολίσουν δηλαδή τη νίκη του Χριστού και τη συντριπτική ήττα του θανάτου, ενώ παράλληλα υποδηλώνονταν και η ανθοφορία της φύσης, που έχει αναστάσιμο χαρακτήρα, έφτιαχναν ένα ομοίωμα του Λάζαρου.

Η. Μ.