Δυο κινητοποιήσεις από καλλιτέχνες έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου

on .

KALLITEXNES POREIA 7 5 20

• Δυο κινητοποιήσεις σχεδιάζει για την ερχόμενη εβδομάδα η Ένωση Ηπειρωτών Καλλιτεχνών και πιο συγκεκριμένα την Τετάρτη 21 Απριλίου (12 μ.) και την Πέμπτη 22/4 (12 μ.) στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Παράλληλα κατατίθενται προτάσεις και τα αιτήματα του σωματείου που διαμορφώθηκαν κατά τη δεύτερη, μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων, διαδικτυακή συνέλευση. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση έπειτα από καταγραφή των επαγγελματικών ομάδων τεχνών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή των Ιωαννίνων καθώς και των επαγγελματιών καλλιτεχνών που βιοπορίζονται από τους κλάδους των παραστατικών (θέατρο, χορός, μουσική και κουκλοθέατρο) και εικαστικών τεχνών, η συνέλευση των μελών της Ε.Κ.Η. ζητά:

- Οικονομική στήριξη, βάσει του προϋπολογισμού που προβλέπεται από το ΥΠΠΟΑ προς ΔΗΠΕΘΕ και ΠΚΔΙ, ώστε να μπορέσει να εργαστεί, μέσα στο καλοκαίρι, το μεγαλύτερο ποσοστό των επαγγελματιών καλλιτεχνών της πόλης.

- Συνάντηση με τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για να θέσουν, τα ζητήματα που απασχολούν το σύνολο των εργαζομένων καλλιτεχνών στην περιοχή και να συζητήσουν ενδεχόμενες λύσεις.

- Δημιουργία Διακαλλιτεχνικού Φεστιβάλ στην περιοχή της Ηπείρου με έδρα τα Ιωάννινα, αίτημα που παρουσιάστηκε ως μείζον στις συνελεύσεις του σωματείου, με διάθεση μέρος των κονδυλίων, που προβλέπονται για τον πολιτισμό σε κάθε τοπική αυτοδιοίκηση… Μακροπρόθεσμα η Ένωση ζητά:

-Συμμετοχή μεγαλύτερου ποσοστού στις επιχορηγούμενες παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, καθώς και τη δημιουργία σταθερών ανοιχτών καλεσμάτων προς υποβολή προτάσεων από τις καλλιτεχνικές ομάδες και ελεύθερους επαγγελματίες της περιοχής της Ηπείρου, που θα διοργανώνουν σταθερά οι δύο Εποπτευόμενοι Φορείς του ΥΠΠΟΑ (ΠΚΔΙ και ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων) με στόχο την προαγωγή της ντόπιας καλλιτεχνικής δημιουργίας.

- Θεσμική συμμετοχή εκπροσώπου της διοίκησης του σωματείου στα Δ.Σ. των Εποπτευόμενων Φορέων του ΥΠΠΟΑ (ΠΚΔΙ και ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων) ώστε να μπορεί να γνωμοδοτήσει πάνω στις αποφάσεις που λαμβάνουν τα άνω διοικητικά συμβούλια και να εποπτεύει την εφαρμογή της διαφάνειας στις επιλογές των εκάστοτε φορέων (πράγμα που προβλέπεται από τα καταστατικά των ανωτέρω φορέων).