«Η Τέχνη του Δρόμου» αύριο (6 μ.μ.) στα Γιάννενα

on .

texni dromou

• Στα Ιωάννινα, «πρώτα στα άρματα, στα γρόσια και στα γράμματα», φτάνει η εκπομπή της ΕΡΤ3 «Η Τέχνη του Δρόμου» με το νέο της επεισόδιό της αυτήν την Παρασκευή 26 Μαρτίου στις 18:00 (και σε επανάληψη το Σάββατο στις 21:00), συνεχίζοντας το καλλιτεχνικό οδοιπορικό της στην ελληνική περιφέρεια.
Ο street artist Same84 ταξιδεύει στην ιστορική και πανέμορφη πρωτεύουσα της Ηπείρου, που αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην Ιστορία ως σταυροδρόμι πολιτισμών και θρησκειών και συνεχίζει μέχρι σήμερα να διατηρεί την ξεχωριστή ταυτότητά της. Γνωρίζει όλες τις γωνιές της πόλης που ζει και αναπτύσσεται γύρω από τη λίμνη Παμβώτιδα, και επισκέπτεται το Νησί για να ακούσει την ιστορία της θρυλικής κυρά-Φροσύνης. Τα ήρεμα αλλά παγωμένα νερά της λίμνης χαρίζουν μοναδικές στιγμές αυτοσυγκέντρωσης και έμπνευσης, αλλά και λίγη από την απαραίτητη αδρεναλίνη, χάρη σε μια μοναδική κωπηλατική διαδρομή υπό τις οδηγίες ενός πρωταθλητή αυτού του Ολυμπιακού αγωνίσματος.
Η τέχνη δεν θα μπορούσε να λείπει από την «Τέχνη του Δρόμου» αφού ο Same84 παρακολουθεί μια εξαιρετική θεατρική παράσταση δρόμου από μια ομάδα νέων ηθοποιών και θαυμάζει από κοντά την παραδοσιακή και ξακουστή τέχνη της γιαννιώτικης αργυροχρυσοχοΐας. Οι εικόνες από το εντυπωσιακό Σπήλαιο του Περάματος, το επιβλητικό Κάστρο αλλά και το ιστορικό κέντρο της παραλίμνιας πόλης δίνουν την έμπνευση για το μοναδικό γκράφιτι που θα γίνει στο πιο urban σημείο των Ιωαννίνων.

Συντελεστές
Παρουσίαση-καλλιτεχνική επιμέλεια: Same84
Οργάνωση-Διεύθυνση παραγωγής: Διονύσης Ζίζηλας
Σενάριο: Γιώργος Τσόκανος & Διονυσία Λαμπαδαρίου
Αρχισυνταξία: Κατερίνα Νικολάου
Ιδέα: Κατερίνα Παρρή
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Χαραλαμπίδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Εμμανουήλ Αρμουτάκης
Graphics: Χρήστος Έλληνας
Μοντάζ: Αναστάσιος Ταστσίδης
Photo credits: © 2021 Εμμανουήλ Αρμουτάκης