«Οι Σαρακατσαναίοι στην Επανάσταση του 1821»

on .

epanastasi

• «Οι Σαρακατσαναίοι στην Επανάσταση του ΄21. Ωδή στους Σαρακατσαναίους οπλαρχηγούς» είναι ο τίτλος διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σαρακατσαναίων.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα αύριο, Τετάρτη και ώρα 8 μ.μ.. Το πρόγραμμά της περιλαμβάνει καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο της Π.Ο.Σ.Σ. Γεώργιο Ν. Μουτσιάνα, χαιρετισμούς από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου και ομιλίες από τους εξής: Γεώργιο Δ. Καψάλη, καθηγητή, πρ. Πρύτανη Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ελένη Καραϊσκάκη, Χρίστο Δίπλα, Αθανάσιο Λιακατά, απογόνους Σαρακατσάνων ηρώων και Ιωάννη Κουτσοκώστα, συγγραφέα. Θα απαγγείλουν οι Νικόλαος Βεργίδης, ηθοποιός – σκηνοθέτης και Ευαγγελία Γαλλή, φοιτήτρια Νομικής, ενώ κλέφτικα τραγούδια θα ερμηνεύσουν οι Ανέτα Γεωργουλοπούλου, Κατερίνα Μπόνια, Ανδριάνα Μόκα, Ιωάννα Τσαούση και Πόπη Καραμπά. Μουσική επένδυση Κώστας Νικολάου (φλογέρα). Την εκδήλωση θα συντονίσει ο εκπαιδευτικός Δημήτριος Σαμουρέλης. 
*Η ηλεκτρονική διεύθυνση για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την εκδήλωση είναι η παρακάτω: https://www.youtube.com/channel/UChAdaJΗsJLQpgewcpHcQITuQ. Παράλληλα, η ημερίδα θα μεταδοθεί και τηλεοπτικά αύριο, ώρα 10 μ.μ. από τον σταθμό «Ήπειρος TV1».