Σε συνθήκες πανδημίας ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου

on .

25H MARTIOY EPANASTASH

• Την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821 θα γιορτάσει την Πέμπτη η χώρα μας, η οποία μάλιστα συμπίπτει και με την συμπλήρωση των διακοσίων χρόνων από την Επανάσταση, όμως η πανδημία του κορωνοϊού δεν αφήνει περιθώρια για πανηγυρικούς εορτασμούς, με συμμετοχή του κόσμου.

Μόνο στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί μεγαλειώδης στρατιωτικήπαρέλαση ανήμερα της επετείου, στην οποία θα συμμετέχουν τμήματα και μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, χωρίς βέβαια την παρουσία κόσμου. Θα μεταδοθεί ωστόσο τηλεοπτικά από τον Νίκο Αλιάγα και τη Σοφία Κορμά, αρχισμηνία της Πολεμικής Αεροπορίας.
Λόγω λοιπόν των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για τον κορωνοϊό στα Γιάννενα αναμένεται να τελεστεί δοξολογία στη Μητρόπολη, καθώς και καταθέσεις στεφάνων με περιορισμένο αριθμό ατόμων και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.
Επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 θα πραγματοποιήσει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων την Πέμπτη, 25 Μαρτίου και ώρα 6.30 μ.μ.. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά λόγω των μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού.
Το πρόγραμμά της περιλαμβάνει χαιρετισμό του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλου Α.Δ. Αλμπάνη, ομιλία της Επίκουρης Καθηγήτριας Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας, Άννας Μανδυλαρά, με θέμα «Η Ελληνική Επανάσταση του 1821: ένας αγώνας ανατρεπτικός και συντεταγμένος» και ομιλία του Επίκουρου Καθηγητή Ευρωπαϊκής Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας, Λάμπρου Φλιτούρη, με θέμα «Η Ευρώπη των Επαναστάσεων και το ελληνικό 1821».
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω του συνδέσμου: https://diavlos.grnet.gr/event/e1878 την προγραμματισμένη ημέρα και ώρα. Δεν απαιτείται οποιαδήποτε εγκατάσταση λογισμικού ή προηγούμενη εγγραφή.