Ένα διαδικτυακό παιχνίδι θησαυρού στα Γιάννενα

on .

1821

• Ένα διαδικτυακό κυνήγι θησαυρού με τίτλο «Αναζητώντας το ’21 στην πόλη μου!» βρίσκεται σε εξέλιξη στα Γιάννενα.

Πρόκειται για μια προσπάθεια εκπαιδευτικών Π.Ε. της πόλης των Ιωαννίνων που συνεργάζονται ενδοσχολικά και διασχολικά, με σκοπό να δώσουν την ευκαιρία στους μαθητές και στις μαθήτριες της πόλης μας να προσεγγίσουν με έναν πρωτότυπο και καινοτόμο τρόπο την τοπική ιστορία κατά την επαναστατική περίοδο και να τη συνδέσουν με τη Μεγάλη Επανάσταση των Ελλήνων το 1821.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, ως κυνήγι θησαυρού έχει γρίφους, σπαζοκεφαλιές, αποστολές και φυσικά, δώρα και αναμνηστικά για όσες και όσους καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις αποστολές και να σχηματίσουν τον κωδικό που θα ξεκλειδώσει το σεντούκι με τον κρυμμένο θησαυρό!
Είναι όμως κι ένα «κυνήγι» Ιστορίας! Βιωματικό και διαδραστικό. Στόχος, όπως τονίζεται, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης, είναι να εμπλακούν ενεργά τα παιδιά -μικρά και μεγάλα- στην αναζήτηση στοιχείων της τοπικής και της ελληνικής ιστορίας συσχετίζοντάς τα με τον αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας και παράλληλα να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη στην οποία ζουν. Το παιχνίδι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και οι μαθητές αναζητούν στοιχεία της τοπικής και της νεότερης ελληνικής ιστορίας που σχετίζονται με τον αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας και την πόλη των Ιωαννίνων.
• Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, μπορούν να μπουν στη σελίδα της δράσης https://ioannina21.blogspot.com και να ανακαλύψουν την ιστορία της πόλης μας με έναν ενδιαφέροντα και παιγνιώδη τρόπο.