Παιδιά και νέοι φύτεψαν δένδρα σε ναούς της Μητρόπολης Ελμπασάν

on .

elmpasan

• Στους προαύλιους χώρους δέκα ναών της Μητρόπολης Ελμπασάν παιδιά και νέοι φύτεψαν δένδρα (κυπαρίσσια). Εκτός από την περιβαλλοντική αναβάθμιση, που πέτυχαν, έδωσαν έτσι και το μήνυμα της ανάγκης της ισορροπίας στη φύση.
Οι εκκλησίες, όπου έγινε η φύτευση είναι του αγίου Δημητρίου, του αγίου Λαζάρου και της Παναγίας στην περιοχή Στέρμεν. Της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στο Γκράμς. Του αγίου Αθανασίου στο Ελμπασάν. Του αγίου Γεωργίου στη Ζαβαλίνα. Του αγίου Μαρτίνου στο Γιερονίστ. Της Ανάληψης του Κυρίου στο Γκινάρ. Των αποστόλων Παύλου και Πέτρου στο Πεκίν. Του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Μγιέσκ.
Η οικολογική ευαισθησία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, που συνάδει με το πνεύμα της Ορθοδοξίας και των Πατέρων, για την προστασία της ίδιας της ζωής μας, είναι μεγάλη και αποδεδειγμένη. Τέτοιες πρωτοβουλίες αποτελούν έναν άνεμο αισιοδοξίας για τη διαφύλαξη της φύσης, που τονώνει τις ελπίδες για την ανάσχεση του περιβαλλοντικού θανάτου.
Η ίδια η φύση έχει σημάνει συναγερμό και προειδοποιεί σε πολλούς τομείς. Η υγεία μας άμεσα σχετίζεται με την κατάσταση του περιβάλλοντος, το οποίο δεν πρέπει να το παζαρεύουμε με χρηματικά οφέλη, αφού οι κίνδυνοι, που το απειλούν, είναι πολλοί και σοβαροί. Η οικονομική ανάπτυξη και η τεχνολογική πρόοδος αναμφίβολα προσέφεραν ένα υψηλό επίπεδο ζωής. Ωστόσο προκάλεσαν, λόγω κακών χειρισμών και διάφορων σκοπιμοτήτων, περιβαλλοντική υποβάθμιση και σύγχυση, της οποίας τα αποτελέσματα είναι ολέθρια για τον άνθρωπο και για ολόκληρη την χλωρίδα και την πανίδα.
H.M.