«Τα χνάρια π’ αφήκαμαν»: Αφηγηματική βραδιά στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

on .

mouseio

• Αφηγηματική βραδιά με τίτλο «Τα χνάρια π’ αφήκαμαν», οργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου (ώρα 19:30)στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας.
Η εκδήλωση βασίζεται σε υλικό από το ομώνυμο βιβλίο του Πέρου Μπέχλη με απομαγνητοφωνημένες αφηγήσεις Γιαννιωτών για επαγγέλματα που χάθηκαν, από την εκπομπή «Ανωνύμων Λέξεις» στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Ιωαννίνων, στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Ο σαμαρτζής, ο καρεκλάς, ο βιβλιοδέτης και άλλοι επαγγελματίες εκείνης της εποχής είχαν ανοίξει την καρδιά τους στον Πέρο Μπέχλη μιλώντας με τοπική ντοπιολαλιά για την προσωπική τους διαδρομή από τη δεύτερη δεκαετία του 20ού αιώνα μέχρι το 1990.
Η εκδήλωση, που προλογίζει ο Βασίλης Νιτσιάκος, καθηγητής Κοινωνικής Λαογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, περιλαμβάνει ακρόαση αποσπασμάτων από τις αρχικές ηχογραφήσεις και δραματοποίηση αφηγήσεων του βιβλίου από γιαννιώτες ηθοποιούς πλαισιωμένες από παραδοσιακούς ήχους και τραγούδια.
Συντονισμός- Παρουσίαση: Πέρος Μπέχλης.
Ανάγνωση-απόδοση- ερμηνεία: Γιώργος Νάκος, Γιολάντα Καπέρδα, Δημήτρης Κατσάνος.
Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Μπέλλος (κλαρίνο), Κώστας Κωσταγιώργος (βιολί).
Η είσοδος είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης. Μετά την έναρξη η είσοδος δεν είναι δυνατή.
Πληροφορίες τηλ.: 2651064065.