ΑΡΤΑ: Παρεμβάσεις σε Κάστρο - Παρηγορήτισσα

on .

arta kastro

• Εργασίες που αφορούν την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση κεντρικών σημείων της πόλης της Άρτας και συγκεκριμένα των περιοχών του Κάστρου της Άρτας και του Ιερού Ναού της Παρηγορήτισσας, βαδίζουν προς υλοποίηση μετά την υπογραφή της σύμβασης του έργου από τον Δήμαρχο Αρταίων, Χρ. Τσιρογιάννη, παρουσία του εργολάβου και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων.
Το έργο αφορά παρεμβάσεις που βρίσκονται στο κέντρο και αφορούν την ανάπλαση των περιοχών του Κάστρου της Άρτας και του Ιερού Ναού της Παρηγορήτισσας, που μετατρέπονται σε περιοχές ήπιας κυκλοφορίας.
Μεταξύ των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν είναι η αντικατάσταση των υφιστάμενων πλακοστρώσεων με νέες, η αύξηση της φύτευσης και των δενδροφυτεύσεων, η διαμόρφωση οριοθετημένων θέσεων στάθμευσης (και ΑμεΑ), οι διαπλατύνσεις πεζοδρομίων για την απρόσκοπτη κίνηση ΑμεΑ και η επίστρωση με ειδικές πλάκες για την όδευση τυφλών, καθώς και η δημιουργία 3 νέων θέσεων στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων στην Παρηγορήτισσα, με προϋπολογισμό 2.072.362,36 ευρώ χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Σε νέο, ανακαινισμένο κτίριο το 10ο Νηπιαγωγείο του Δ. Αρταίων
• Σ’ ένα νέο κτίριο, σύγχρονο, λειτουργικό, ασφαλές και απόλυτα εναρμονισμένο στις απαιτήσεις της εποχής για τους μαθητές έγινε ο αγιασμός του 10ου Νηπιαγωγείου του Δήμου Αρταίων.
Ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Κώστας Χαρακλιάς κατά την διάρκεια του Αγιασμού (φωτό) συνομίλησαν με τα παιδιά, πάντα με την χρήσης της απαραίτητης μάσκας, με την Διευθύντρια του Σχολείου κα. Δήμητρα Λάμπρου, τις Νηπιαγωγούς αλλά και τους γονείς των παιδιών, ευχόμενοι καλή και δημιουργική σχολική χρόνια.
«Παραδώσαμε στην σχολική κοινότητα της Άρτας ένα σύγχρονο σχολείο, με σύγχρονες υποδομές σε όλα τα επίπεδα. Για εμάς δεν είναι απλά μια προεκλογική μας δέσμευση που γίνεται πραγματικότητα, είναι η ευθύνη μας απέναντι στις νέες γενιές των Αρτινών. Και συνεχίζουμε. Σε λίγες ημέρες εγκαινιάζουμε ένα ακόμη νέο σχολικό χώρο, τον παιδικό σταθμό στους Κωστακιούς. Ο Δήμος Αρταίων, εξετάζει την δυνατότητα μετεγκατάστασης και άλλων σχολείων, σε νέους λειτουργικούς χώρους», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων.

Σε δημοπρασία το καφενείο και ο δημοτ. ξενώνας Ζίτσας

• Σε δημοπρασία για την εκμίσθωση του δημοτικού καφενείου και ξενώνα στην Κοινότητα Ζίτσας προχωρά ο Δήμος Ζίτσας με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Η δημοπρασία (πλειοδοτική, φανερή και προφορική) ορίστηκε για την Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου και αφορά το δημοτικό ακίνητο που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Κοινότητας Ζίτσας το οποίο περιλαμβάνει ισόγειο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος - Καφενείο, υπόγειο - βοηθητικούς χώρους και ξενώνα 10 δωματίων καθώς και απαραίτητο εξοπλισμό.
Σε διαβούλευση το master plan  για το Λιμένα Πρέβεζας

• Ο Δήμος Πρέβεζας ανακοίνωσε, σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας, την έναρξη της δημόσιας ψηφιακής διαβούλευσης για την τροποποίηση του προγραμματικού σχεδίου Master Plan Λιμένα Πρέβεζας.
Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι θεσμικοί φορείς και δημότες να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Δήμου http://www.dimosprevezas.gr/dimosia-psifiaki-diavouleusi-master-plan και να συμμετάσχουν στη διαβούλευση επιλέγοντας το σχετικό εικονίδιο «διαβούλευση Master Plan Λιμένα Πρέβεζας» και συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα πεδία.
Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της δημόσιας ψηφιακής διαβούλευσης, το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου μαζί με την ανάδοχο εταιρία θα εξετάσουν και θα λάβουν υπόψη τις προτάσεις και τις απόψεις που θα έχουν υποβληθεί και οι οποίες θα παρουσιαστούν σε ειδική συνεδρίαση.

Νέα οχήματα καθαριότητας στον Δήμο Ηγουμενίτσας

• Με το ποσό των 999.998 εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2014 - 20 η πράξη «Αντικατάσταση οχημάτων Δήμου Ηγουμενίτσας».
Η υλοποίηση της δράσης στοχεύει στην προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση πόρων, που αποτελούν προτεραιότητες του Σχεδίου Διαχείρισης Βιώσιμης Ενέργειας (Σ.Δ.Β.Ε.) που έχει εκπονήσει ο Δήμος.
Το φυσικό αντικείμενο της πράξης αφορά στην αντικατάσταση οκτώ παλιών και κοστοβόρων οχημάτων του στόλου του Δήμου Ηγουμενίτσας, με την προμήθεια ενός διαξονικού απορριμματοφόρου με συμπιεστή απορριμμάτων, τύπου πρέσας 14m3 με σύστημα πλύσης κάδων, ενός τριαξονικού απορριμματοφόρου με συμπιεστή απορριμμάτων, τύπου πρέσας 24m3 ενός ανατρεπόμενου διαξονικού φορτηγού μικτού φορτίου 19tn με γερανό και αρπάγη ενός ανατρεπόμενου τριαξονικού φορτηγού μικτού φορτίου 26t., ενός καινούριου μικρού λεωφορείου μεταφοράς ατόμων 15-20 θέσεων καθήμενων πλέον μιας θέσεως για αμαξίδιο ΑΜΕΑ με αναδιπλούμενο ανυψωτικό μηχανισμό και άλλου ενός μικρού λεωφορείου μεταφοράς ατόμων 20-30 θέσεων καθήμενων.