Εκπαίδευση στη Μέθοδο του Θεατρικού Παιχνιδιού

on .

theatriko

• Ετήσιο Επιμορφωτικό Σεμινάριο με τίτλο «Εκπαίδευση στη Μέθοδο του Θεατρικού Παιχνιδιού» θα υλοποιήσει μέσα στη νέα χρονιά (Οκτώβριος 2020 – Ιούνιος 2021) η Σχολή Θεάτρου Ορφέας.

Το σεμινάριο θα λαμβάνει χώρα κάθε Τετάρτη, ώρες 20:30 έως 23:00. Open Day: 23 Σεπτεμβρίου, θεωρία + πράξη (3 ώρες), 20:00 – 23:00. Υπεύθυνος Σεμιναρίου και βασικός εμψυχωτής: Παναγιώτης Μπαρμπαγιάννης.

Το πρόγραμμα
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα τελευταία χρόνια το θεατρικό παιχνίδι έχει αρχίσει να καταλαμβάνει όλο και περισσότερο χώρο στον τομέα της εκπαίδευσης παιδιών και ενηλίκων.
Όντας μία συνεχής και δυναμική διαδικασία που διευρύνει την έκφραση συναισθημάτων, τη φαντασία αλλά και τη δημιουργικότητα, η παιδαγωγική θεάτρου αποσκοπεί στο να μεταβάλλει τους συμμετέχοντες από παθητικούς θεατές στους αυριανούς ευαισθητοποιημένους και ενεργοποιημένους θεατές μίας ολόκληρης κοινωνίας.
Η «Εκπαίδευση στη Μέθοδο του Θεατρικού Παιχνιδιού» απευθύνεται σε όλους εκείνους κι εκείνες που επιθυμούν να συμμετέχουν ενεργά́ σε νέες εμπειρίες κι ερεθίσματα. Πέρα από τη συμμετοχή σε μία ομάδα που συν-εργεί και συν-κινείται, οι συμμετέχοντες/ουσες θα εξοπλιστούν με τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν την παιδαγωγική θεάτρου στην καθημερινή τους επαγγελματική και προσωπική ζωή.

Βιογραφικό Σημείωμα
Ο Παναγιώτης Μπαρμπαγιάννης ζει και εργάζεται στα Ιωάννινα. Οι βασικές του σπουδές σχετίζονται με την Εργοθεραπεία και την Παιδαγωγική Θεάτρου. Απόφοιτος του ΤΕΙ Αθήνας, εργάζεται ως εργοθεραπευτής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και επόπτης εργοθεραπευτών στην ΑΜΚΕ Διάδρασις. Ως εμψυχωτής θεατρικού παιχνιδιού, συνδιαλέγεται με συμπεριληπτικές ομάδες παιδιών κι ενηλίκων ενώ συγχρόνως διδάσκει στο διετές πρόγραμμα «Εκπαίδευση μέσω τέχνης» στο Ροδάκινο – εργαστήρι συστημικής ψυχολογίας και παιδαγωγικής. Θεατρικά του έργα έχουν παρουσιαστεί σε Αθηναϊκές Σκηνές, σε συνεργασία με διάφορους σκηνοθέτες όπως η Γεωργία Μαυραγάνη, η Βάνα Πεφάνη, ο Κοραής Δαμάτης, ο Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης κ.α..
• Πληροφορίες στη Σχολή Θεάτρου Ορφέας, Στοά Ορφέα, Κτήριο Γ’, τηλέφωνα: 6978-047081 – 6977-095816. Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..