«Η Κιβωτός του Νώε» σήμερα στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης

on .

noe

• Συνεχίζεται το ταξίδι στον πολιτισμό, με τις πλούσιες εκδηλώσεις του 4ου Φεστιβάλ Δωδώνης να αγκαλιάζονται θερμά από το κοινό.
Την Κυριακή οι συντελεστές του Εθνικού Θεάτρου καθήλωσαν τους θεατές, παρουσιάζοντας τους «Πέρσες» του Αισχύλου κι αποσπώντας το πιο θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα.
Το πρόγραμμα του 4ου Φεστιβάλ Δωδώνης συνεχίστηκε προχθές με την Έλλη Πασπαλά να γεμίζει με υπέροχες νότες τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, υπό το σαγηνευτικό φως της Αυγουστιάτικης πανσελήνου.
Η επόμενη παράσταση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη, στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης. Η Ομάδα Ραφή, μαζί με την ομάδα περφόρμανς Nova Melancholia, παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο «Η Κιβωτός του Νώε», ένα μπαρόκ κομψοτέχνημα του Σικελού Μικελάντζελο Φαλβέττι. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία του Φεστιβάλ Δωδώνης με το Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου.
Η πολυαναμενόμενη παράσταση, που απογείωσε κοινό και κριτικούς στη μικρή Επίδαυρο, ενταγμένη στον προγραμματισμό του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, αποτελεί ένα ξεχωριστό ορατόριο, που συνθέτει το εικαστικό βλέμμα με την όπερα και τη σκηνική δημιουργία. Η σκηνοθεσία του έργου μας παρασύρει σε μια ελκυστική σύνθεση, που επιστρατεύει από οριεντάλ μελωδίες και ήχους παλαιών οργάνων έως θορύβους ζώων, με τους δεξιοτέχνες Μιχάλη Σιγανίδη και Χάρη Λαμπράκη, στον ρόλο αναγεννησιακών τροβαδούρων, να αυτοσχεδιάζουν και να παρασύρουν το κοινό στην απόλαυση.
Στη συνέχεια του 4ου Φεστιβάλ Δωδώνης, οι θεατές θα μπορούν να απολαύσουν τη συναυλία του Δημήτρη Μπάση στις πηγές του Αχέροντα (Σιστρούνι) αύριο, Πέμπτη, και την παράσταση «Λυσιστράτη», από το Εθνικό Θέατρο, στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης, την Κυριακή 9 Αυγούστου.
Το 4ο Φεστιβάλ Δωδώνης διοργανώνεται από τον Δήμο Δωδώνης, σε συνεργασία με το Πνευματικό του Κέντρο, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια καλλιτεχνών και θεατών, υπό την Αιγίδα και Χορηγία της Βουλής των Ελλήνων και του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και την αιγίδα του Ε.Ο.Τ.
Ώρα έναρξης: 21:00 Η είσοδος είναι ελεύθερη
Πληροφορίες: 26543-60147
*Για την αποφυγή συνωστισμού, παρακαλείστε να προσέρχεστε στον χώρο από τις 19:30