Σε πλήρη εξέλιξη οι εκδηλώσεις του 4ου Φεστιβάλ Δωδώνης

on .

festival

• Με ενθουσιώδη ανταπόκριση του κοινού, άνοιξε την αυλαία του το 4ο Φεστιβάλ Δωδώνης, την Τρίτη 29 Ιουλίου, στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης.

Η έναρξη του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, η οποία παρουσίασε ένα έργο υψηλής αισθητικής αξίας, τη «σονάτα του σεληνόφωτος», από τα πλέον αγαπημένα έργα του Γιάννη Ρίτσου.
Το έργο ντύθηκε αρμονικά με την ατμοσφαιρική πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Θεόδωρου Λεμπέση και τη σκηνοθεσία του Λευτέρη Γιοβανίδη, ενώ στον ρόλο της «Γυναίκας με τα Μαύρα», η Όλια Λαζαρίδου μάγεψε το κοινό, που αποθέωσε τους συντελεστές με το πιο θερμό χειροκρότημά του.
Η δεύτερη εκδήλωση του 4ου Φεστιβάλ Δωδώνης έλαβε χώρα χθες βράδυ με τη συναυλία που έδωσε ο Χρήστος Θηβαίος στη Λίμνη Βηρού (Πηγές Λούρου) στη Βουλιάστα. Ο δημοφιλής τραγουδοποιός παρουσίασε καινούργια και παλαιότερα αγαπημένα τραγούδια, σ’ ένα μουσικό ταξίδι που αγκάλιασε ολόκληρη την καλλιτεχνική πορεία του δημιουργού, με συνταξιδιώτες τους εκρηκτικούς String Demons.
Δελτία εισόδου… τέλος!
Εξαντλήθηκαν τα δελτία ελεύθερης εισόδου για την παράσταση «Πέρσες» του Εθνικού Θεάτρου όπως έκανε γνωστό χθες ο Δήμος Δωδώνης. Ως εκ τούτου και προς αποφυγή ταλαιπωρίας, παρακαλεί όσους δε διαθέτουν δελτία ελεύθερης εισόδου να μην προσέλθουν στον αρχαιολογικό χώρο αύριο, Κυριακή.