Πλούσιο το πρόγραμμα του 4ου Φεστιβάλ Δωδώνης

on .

DODONH THEATRO

• Προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες που δημιούργησε η παδνημία θα είναι το 4ο Φεστιβάλ Δωδώνης, το οποίο είναι και φέτος εδώ, με τις θεσμοθετημένες συνεργασίες των προηγούμενων ετών, όπως με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και το Εθνικό Θέατρο, αλλά και με νέες συνεργασίες, όπως αυτή με το Φεστιβάλ Αθηνών.
Όπως ανακοινώθηκε χθες, για πρώτη φορά, φέτος, το Φεστιβάλ διευρύνει τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες και έξω από τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, με στόχο τη γνωριμία του ευρύτερου κοινού με το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος του τόπου και την ανάδειξη της απαράμιλλης ομορφιάς του, με τη συναυλία του Χρήστου Θηβαίου στη λίμνη Βηρού, στις πηγές του Λούρου, και του Δημήτρη Μπάση στις πηγές του Αχέροντα, στο Σιστρούνι.
Η είσοδος στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ είναι ελεύθερη.

Το πρόγραμμα
- Τετάρτη, 29 Ιουλίου, ώρα 21:00, συναυλία με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ, «Η σονάτα του σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου στο Αρχαίο θέατρο Δωδώνης. Μουσική Σύνθεση & Διεύθυνση Ορχήστρας: Θεόδωρος Λεμπέσης. Διαβάζει η ηθοποιός Όλια Λαζαρίδου. Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβαννίδης.
- Παρασκευή, 31 Ιουλίου, ώρα 21:00. Συναυλία Χρήστου Θηβαίου στη Λίμνη Βηρού – Βουλιάστα. Συνοδοιπόροι: String Demons.
- Κυριακή, 2 Αυγούστου, ώρα 21:00, παράσταση από το Εθνικό θέατρο, «Πέρσες του Αισχύλου» στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λιγνάδης.
-Δευτέρα, 3 Αυγούστου, ώρα 21:00, συναυλία με την Έλλη Πασπαλά, «Όταν βλέπω το φεγγάρι, τραγουδώ...!» στον Αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης (Στάδιο).
- Τετάρτη, 5 Αυγούστου, ώρα 21:00 παράσταση «Η κιβωτός του Νώε» (Il diluvio Universale), σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης. Ομάδα Ραφή – Nova Melancholia – Μιχάλης Σιγανίδης.
- Πέμπτη, 6 Αυγούστου, ώρα 21:00, συναυλία του Δημήτρη Μπάση στις Πηγές Αχέροντα – Σιστρούνι.
- Κυριακή, 9 Αυγούστου, ώρα 21:00, «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη από το Εθνικό θέατρο, στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης. Σκηνοθεσία: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.