Να επαναφέρουν νέες ροές τουριστών επιχειρούν οι ξενοδόχοι των Ιωαννίνων!

on .

IAPONIA TOYRISTIKH PROBOLH 16 7 20

• «Την περίοδο που όλες οι προσπάθειες του ελληνικού τουρισμού εστιάζονται στην προσέλκυση υψηλού επιπέδου τουρισμού στη χώρα μας από χώρες με χαμηλά επίπεδα Covid-19, η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, ως υπόδειγμα διαχείρισης της κρίσης, κάνει μια μεγάλη προσπάθεια, να επαναφέρει τις τουριστικές ροές προς την περιοχή μας...».
Αυτά μεταξύ άλλων, αναφέρει ο Πρόεδρος της τοπικής Ένωσης κ. Σπύρος Σουρέλης, ανακοινώνοντας την προβολή της περιοχής στο Ιαπωνικό ηλεκτρονικό περιοδικό Chikyu-No-Arukikata (Παγκόσμιος Οδηγός Ταξιδιωτών), η οποία εξασφαλίστηκε μέσω του έργου «THEMA» που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «INTERREG IPA II CBC Greece-Albania 2014-2020».
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων η συντάκτης του περιοδικού Mayumi Ishii μαζί με τη την ελληνικής καταγωγής φωτογράφο Ανδρονίκη Χριστοδούλου έμειναν για ένα δεκαήμερο στην περιοχή μας και περιηγήθηκαν στην πόλη, σε χωριά καθώς και στο Οικοπάρκο Βίκου - Αώου. Είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν ντόπιους τεχνίτες και να φωτογραφίσουν τη δουλειά τους, να θαυμάσουν το ορεινό Ηπειρωτικό φυσικό περιβάλλον, να δοκιμάσουν την παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής, να μιλήσουν με τους κατοίκους των χωριών για τις τοπικές παραδόσεις και να νιώσουν την Ηπειρωτική φιλοξενία.
Στην ιστοσελίδα του περιοδικού οι δύο επισκέπτριες παρουσιάζουν το πρώτο μέρος της δεκαήμερης εμπειρίας διαμονής και περιηγήσεών τους στην περιοχή μας. Το αφιέρωμα μπορούν οι πολίτες να το δουν εδώ: shorturl.at/jox16 ενώ το link του αφιερώματος βρίσκεται και στη σελίδα του έργου στο Facebook https://www.facebook.com/THEMAinterreg/

***
Όσο μικρή ή μεγάλη κι αν αποδειχθεί αυτή η προσφορά, σημειώνει ο κ. Σουρέλης, δείχνει ότι δεν περιμένουμε μόνο από το κράτος να μας βοηθήσει, αμέτοχοι στην συνολική προσπάθεια. Και μάλιστα αναφέρει ότι «θα συνεχίσουμε με την επίσκεψη ομάδας Αμερικανών δημοσιογράφων, μόλις επιτραπούν οι αεροπορικές μεταφορές σε κατοίκους των ΗΠΑ.
»Οι κυρίες Ishii και Χριστοδούλου φιλοξενήθηκαν στην περιοχή μας το δεκαήμερο 4 με 13 Μαρτίου και επισκέφθηκαν την πόλη των Ιωαννίνων καθώς και περιοχές και χωριά σε όλο το Νομό. Έμειναν σε αστικά και ορεινά καταλύματα και φωτογράφισαν κτηνοτρόφους, συλλέκτες βοτάνων, παραγωγούς τυριών, τεχνίτες στα εργαστήριά τους και τα υπέροχα τοπία μας…».
Η επόμενη ομάδα δημοσιογράφων θα έρθει από τις ΗΠΑ τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο και όπως αναφέρει ο κ. Σουρέλης «η ελπίδα μας είναι να εμπνεύσουμε το ίδιο επιτυχημένα κι αυτούς ώστε να έχουμε μία πολύ καλή παρουσίαση και από την δυτική πλευρά του χάρτη».