«Ριχάρδος Β’ - Το Ρέκβιεμ…» στην Ε.Η.Μ. με τον Τ. Νούσια

on .

RIXARDOS PARASTASH

• To διάσημο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Ριχάρδος Β’ - Το Ρέκβιεμ ενός Βασιλιά» σε σκηνοθεσία Μαρλένε Καμίνσκυ με τον Τάσο Νούσια στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα, 27 Ιουλίου, ώρα 21:15, στο υπαίθριο Θέατρο της Ε.Η.Μ..
Ο Ριχάρδος Β' υπήρξε ένας από τους πιο αινιγματικούς Άγγλους βασιλιάδες, που μετατράπηκε από τον Σαίξπηρ σε μια συναρπαστική, συγκινητική, μελέτη ενός τραγικού ήρωα και μιας ψυχής ποιητικής. Το έργο «Ριχάρδος Β’-Το Ρέκβιεμ ενός Βασιλιά» αποτελεί μια πιο συμπυκνωμένη εκδοχή του «Ριχάρδου Β’».
Ξεκινά από το τέλος: Ο Ριχάρδος έχει χάσει το θρόνο του από τον αντίπαλό του τον Μπόλιμπροκ. Φυλακισμένος πια, απογυμνωμένος από αξιώματα και προνόμια, βιώνει το σκοτάδι και την απόλυτη μοναξιά. Ώσπου ένας απροσδόκητος επισκέπτης εμφανίζεται στο παράθυρο της φυλακής, βγάζοντάς τον από τον λήθαργο.
Οι συντελεστές
Σκηνοθεσία – δραματουργία - σκηνογραφία Marlene Kaminsky. Μετάφραση Κ. Καρθαίος. Πρωτότυπη Μουσική Constantin. Σχεδιασμός φωτισμών Σεσίλια Τσελεπίδου. Κοστούμια Μαρία Σιαφάκα. Φωτογραφίες Δημοσθένης Γαλλής. Κατασκευή σκηνικού και σκηνικών αντικειμένων Ρούλης και Γιώργος Αλαχούζος. Κινηματογράφηση Γιώργος Γεωργόπουλος. Εκτός από τον Τάσο Νούσια, παίζει ο Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος και στη φωνή της βασίλισσας είναι η Μάιρα Μηλολιδάκη.
*Προπώληση: 12 ευρώ. Γεν. Είσοδος 15 ευρώ. Προπώληση γίνεται σε: www. ticket services.gr, Tickets Ioannina και στα βιβλιοπωλεία Αναγνώστης και Χαρτέξ.