Σε εξέλιξη η συντήρηση και ανάδειξη του Μοναστηριού στη Μεγαλόχαρη Άρτας

on .

monatshri

• Εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η μελέτη που αφορά στις εργασίες συντήρησης των τοιχογραφιών του Ναού Γενεσίου της Θεοτόκου Μεγαλόχαρης Άρτας.
H μελέτη συντάχθηκε από τους συντηρητές Κωνσταντίνο Υψηλό και Ευαγγελία Γεωργίου, με την επίβλεψη της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας, Βαρβάρας Παπαδοπούλου. Οι εργασίες συντήρησης των τοιχογραφιών και στερέωσης του ναού και του περιβάλλοντος χώρου χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Ηπείρου.
Την Τρίτη εγκρίθηκε από το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Ηπείρου η συμπληρωματική μελέτη που εκπονήθηκε από τον πολιτικό μηχανικό της ΕΦΑ Άρτας, Ιωάννη Παπαλέξη και αφορά στην αποκατάσταση, στερέωση και ανάδειξη του ναού.
Η αρχική μελέτη είχε συνταχθεί παλαιότερα, από τον ίδιο μηχανικό, και τώρα εμπλουτίστηκε με νέα στοιχεία και δεδομένα, που πρόεκυψαν μετά από επίσκεψη κλιμακίου συντηρητών της Υπηρεσίας στο μνημείο, κ.κ. Κωνσταντίνο Υψηλό, Κατερίνα Μπασιάκου και Γεώργιο Μπισμπίκη, οι οποίοι προέβησαν σε δειγματοληπτικό έλεγχο της κατάστασης του τοιχογραφικού διακόσμου και σε συντήρηση τμημάτων των τοιχογραφιών.