«Η καλύτερη άμυνα στη δοκιμασία είναι η προσευχή...»

on .

anastasios

• «Δεν χρειάζεται γκρίνια και πανικός. Κάτι καλό θα βγει από την περιπέτεια του κορωνοϊού… Η δική μας η πίστη μας βεβαιώνει ότι ο Θεός δεν πρόκειται να μας αφήσει…».
Αυτό το μήνυμα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, που ιερούργησε στον καθεδρικό ναό των Τιράνων, την Κυριακή, οπότε και ξανάνοιξε τις θύρες του για τους πιστούς, με την τήρηση κανόνων, ύστερα από διάστημα δύο περίπου μηνών.
Και σημείωσε: «Όπως ο αθέατος αυτός άγνωστος ιός δημιουργεί μια παγκόσμια καταστροφή, έτσι και η απλή και αθέατη προσευχή μυριάδων εκατομμυρίων πιστών ανθρώπων, έχει τη δική της δυναμική, για να εξουδετερώσει, αν μη τι άλλο, τους ιούς του μίσους και του εγωκεντρισμού».
Για να προσθέσει: «Αυτή είναι η δική μας καλύτερη άμυνα στην καινούργια δοκιμασία της ανθρωπότητας. Και αναμφισβήτητα ο Θεός θα ευλογήσει όλες αυτές τις προσπάθειες, που φαίνονται ασήμαντες, αλλά έχουν τεράστια επίδραση στην πορεία του κόσμου».
Παράλληλα, συνέστησε, μαζί με την προσευχή, και την προσοχή: «Δεν τέλειωσε η περιπέτεια. Δεν ξέρουμε πόσα άλλα κύματα θα ξαναγυρίσουν. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί».
Σταδιακά επιστρέφουν στους ναούς οι πιστοί της Αλβανίας. Τηρούν αποστάσεις μεταξύ τους κατά τη λατρεία και γενικά ακολουθούν τους υγειονομικούς κανόνες.
Η.Μ.