Ξεμπλοκάρουν οι οικοδομικές άδειες από τα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής

on .

SXEDIO SPITIOY

• «Εργαστήκαμε συστηματικά το τελευταίο διάστημα για να ξεπεραστούν χρόνιες διοικητικές δυσκολίες και τα νέα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής να μπουν στην ψηφιακή εποχή, με στόχο την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών και της Πολιτείας», δήλωσε ο Υπ. Περιβάλλοντος Κ. Χατζηδάκης, καθώς πλέον ξεμπλοκάρουν οι οικοδομικές άδειες, ενώ ο Ιούνιος θα είναι ο μήνας στον οποίο θα διεκπεραιωθούν οι αποφάσεις που εκκρεμούν.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, η πλειονότητα των Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής έχει ξεκινήσει να συνεδριάζει και μέχρι τέλος Μαΐου θα έχουν ξεκινήσει τις εργασίες τους και τα υπόλοιπα, ενώ έχουν ήδη εκδοθεί οι πρώτες 111 αποφάσεις. Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, έγινε πλέον υποχρεωτική η άμεση πραγματοποίηση διαδοχικών συνεδριάσεων των Συμβουλίων, προκειμένου να εξεταστούν όλες οι εκκρεμείς αιτήσεις το ταχύτερο δυνατόν. Η νομοθεσία προβλέπει ότι τα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής πρέπει να εξετάζουν τις αιτήσεις μέσα σε 2 μήνες από την κατάθεσή τους.
Σήμερα έχει ολοκληρωθεί η συγκρότηση 61 Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής και εκκρεμεί μόνο η συγκρότηση των Συμβουλίων σε Θάσο και Λευκάδα.
Σημειώνεται ότι θα υπάρχει εβδομαδιαία έκθεση με την πορεία διεκπεραίωσης των αιτήσεων από τα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής. Η διαδικασία ψηφιακής κατάθεσης αιτήσεων και η ψηφιακή διεκπεραίωσή τους από τα Συμβούλια επιτρέπει στους συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και το ΥΠΕΝ να παρακολουθούν την εξέλιξη του έργου τους και αν χρειαστεί να λάβουν πρόσθετα μέτρα για την επιτάχυνσή του.