Τα θεατρικά κοστούμια του ΔΗΠΕΘΕ χρήζουν καλύτερης διαχείρισης

on .

ARXONTIKO PYRSINELLA

• Λάθος διαχείριση του «πλούτου» του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, καταλόγισε στην Πρόεδρό του ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας, προχθές βράδυ κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αφορμή στάθηκε το πάρτι με τίτλο «Μασκαράδες στο αρχοντικό», το οποίο αφορούσε μόνο στα μέλη της διοίκησης του Δημοτικού Θεάτρου, σε θεατρικές ομάδες, συλλόγους και εθελοντικές ομάδες, ενώ έδινε τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούσαν να φορέσουν κοστούμια από θεατρικά έργα από το βεστιάριο του ΔΗΠΕΘΕ.
Ο κ. Μπέγκας απευθυνόμενος στην Χριστίνα Κωτσαντή, είπε πως δεν διαχειρίστηκε σωστά τον «πλούτο» του ΔΗΠΕΘΕ και πρόσθεσε: «Τα θεατρικά κοστούμια και όχι αποκριάτικες στολές χρήζουν σεβασμό σε ότι αφορά τη χρήση τους κάτι που δεν έγινε στην εκδήλωση αυτή. Γνωρίζετε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας μας φωτογραφίσαμε και καταγράψαμε τα κοστούμια που έχει το ΔΗΠΕΘΕ κατατάσσοντάς τα σε δύο κατηγορίες. Τα συλλεκτικά κομμάτια μπορούν πιθανά να εκτεθούν  ή και να παρουσιάζονται με διάφορους τρόπους στο κοινό, όχι όμως με αυτόν που επιλέξατε. Ως παράδειγμα καλής πρακτικής και σεβασμού στον ‘’πλούτο’’ του βεστιαρίου υπενθυμίζω την έκθεση των θεατρικών κοστουμιών η οποία πραγματοποιήθηκε στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία κατά τη διάρκεια της δικής μας δημοτικής περιόδου».
Σχολιάζοντας δε το αντίτιμο για τη συμμετοχή στην εκδήλωση που έφτανε τα 30 ευρώ, το χαρακτήρισε ως «πολύ ακριβό», καλώντας την κ. Κωτσαντή να αναζητήσει από αλλού πηγές χρηματοδότησης.
Άλλα θέματα
Στη συνέχεια ο κ. Μπέγκας αναφέρθηκε στην σοβαρή παράλειψη εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής να μην καλεί στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, όταν υπάρχουν θέματα που αφορούν τις τοπικές κοινότητες, τους προέδρους τους, κάτι που υπενθύμισε πως επιβάλει και ο νόμος, ενώ η δημοτική σύμβουλος, Βούλα Τσίλη, απευθυνόμενη στο Δήμαρχο, έθεσε το θέμα της λήξης των συμβάσεων στο τέλος του σχολικού έτους των σχολικών καθαριστριών.
Τέλος, δύο ερωτήσεις σχετικά με τις επιτροπές ισότητας και πρωτογενούς τομέα απηύθυνε στη Δημοτική Αρχή η δημοτική σύμβουλος, Βάσω Μέγα, η οποία ζήτησε να ενημερωθεί αν έχουν συγκροτηθεί και πως σκοπεύει η Διοίκηση να τις αξιοποιήσει.