Μέλη της ΕΜΑΕΜ στην έκθεση «Θρύλοι» του Κων/νου Φάη

on .

FAHS 

Άνθρωποι της επιστήμης, των γραμμάτων και των τεχνών παραβρέθηκαν στην πρόσφατη παρουσίαση της έκθεσης με τίτλο «Θρύλοι» του νεαρού Γιαννιώτη εικαστικού Κων/νου Φάη στη Γλυφάδα. 
Μεταξύ άλλων, το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν μέλη του διοικητικού Συμβουλίου της ΕΜΑΕΜ (Εταιρεία Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας), της οποίας πρόεδρος είναι ο Σταύρος Παπαμαρινόπουλος, καθηγητής Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών αλλά και ο Γεώργιος Λεκάκης, κοινωνιολόγος, συγγραφέας, δημοσιογράφος και μέλος της Επιτροπής Διεκδίκησης Κατοχικών Δανείων και Κλαπέντων Πολιτιστικών Θησαυρών.
Σημειώνεται εδώ ότι ο κ. Παπαμαρινόπουλος, υπήρξε επικεφαλής ερευνητικής ομάδας, η οποία με βάση τα στοιχεία της Οδύσσειας και του προγράμματος «Starry Night» και του καταλόγου εκλείψεων της NASA, προσδιόρισε με μεγάλη ακρίβεια την χρονολόγηση του Τρωικού Πολέμου και την επιστροφή του Οδυσσέα στην Ιθάκη, μελέτη την οποία παρουσίασε το 2017 στην Ακαδημία Αθηνών ο ακαδημαϊκός Αντώνη Κουνάδης.
Εξάλλου, σε ανακοίνωσή της η Ε.Μ.Α.Ε.Μ. εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τον Κω/νο Φάη «που μας ταξίδεψε στην ιστορία με τις υπέροχες δημιουργίες του», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και δεσμεύεται να τον προσκαλέσει στην έδρα της για να παρουσιάσει τις δημιουργίες του.