Οι «Θρύλοι» του Κων/νου Φάη παρουσιάστηκαν στην Αθήνα

on .

FAHS

• Έκθεση έργων ζωγραφικής του Γιαννιώτη καλλιτέχνη Κωνσταντίνου Φάη με τίτλο «Θρύλοι» παρουσιάστηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Γλυφάδα, στην αίθουσα Mueru, του Ξενοδοχείου «Congo Palace».
Θρύλοι της αρχαίας ιστορίας και της μυθολογίας, πρόσωπα, πλάσματα φανταστικά αλλά και θρύλοι της παγκόσμιας σύγχρονης ναυτιλίας, πλοία εντυπωσιακά και αξιομνημόνευτα διηγήθηκαν τη δική τους μοναδική ιστορία στους επισκέπτες μέσα από τριάντα μοναδικά έργα ζωγραφικής.
Ο νέος, αυτοδίδακτος καλλιτέχνης, παρουσιάζει πρωτοποριακά έργα, η δημιουργία των οποίων βασίζεται στο πάθος του για την Τέχνη αλλά και την καταγραφή της Ιστορίας, στην διεξοδική μελέτη της ναυτιλίας, της αρχαιοελληνικής και ρωμαϊκής γραμματείας, (TLG - TLL) στη μελέτη μελανόμορφων και ερυθρόμορφων αγγείων, προτομών, γλυπτών, επιτύμβιων στηλών και νομίσματων που σώζονται μέχρι σήμερα. 
Με υλικά τη σινική μελάνη και τα έγχρωμα μολύβια τα έργα γίνονται άλλοτε αυστηρά  άλλοτε ζωηρά, ανάλογα με την πηγή στην οποία βασίζονται ενώ ποικίλουν στην τεχνική και στις διαστάσεις, οι οποίες είναι από 3x4 εκ. μέχρι και 70x40 εκ. 
Η ιδιαιτερότητα των εκθέσεων του καλλιτέχνη είναι η συνοδεία όλων των έργων με επεξηγηματικά λευκώματα, στα οποία καταγράφει το θέμα του έργου, το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του, αλλά και την αντίστοιχη πηγή. Δηλαδή εκθέτει όχι μόνο το αποτέλεσμα της έμπνευσής του αλλά και την εν συντομία πορεία της έρευνάς του.