Η «Ψυχή της Ηπείρου» στο Πνευματικό Κέντρο

on .

xalkias

• Μετά από μια ιδιαιτέρως επιτυχημένη περιοδεία στην Αμερική, οι δύο σπουδαίες προσωπικότητες της παραδοσιακής μας μουσικής, ο ζωντανός θρύλος Πετρολούκας Χαλκιάς και ο βιρτουόζος λαουτίστας Βασίλης Κώστας, επιστρέφουν στην Ελλάδα για να ταξιδέψουν την «Ψυχή της Ηπείρου», το καινούριο τους album “The Soul of Epirus”, που κυκλοφόρησε το φθινόπωρο, στον τόπο γέννησής του!
Με «φυσική» αφετηρία την Ήπειρο, το ταξίδι ξεκινάει στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών την Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου (ώρα με συνοδοιπόρους τον Θανάση Βόλλα  στο λαούτο και τον Ανδρέα Παπά στα κρουστά. Φιλική συμμετοχή ο Πέτρος Χαλκιάς στο κλαρίνο.
Η μουσική της Ηπείρου είναι ένας πολιτιστικός θησαυρός ανυπολόγιστης αξίας για την Ελλάδα. Η συγκεκριμένη μουσική παράδοση έχει χαρακτηριστεί ως "The World's Most Beguiling Folk Music" από τους New York Times. 
Χρησιμοποιεί το τεράστιο και ποικίλο ρεπερτόριό της για να εκφράσει τα συναισθήματα της χαράς και της λύπης του λαού, να αποδώσει φόρο τιμής στους ανθρώπους που έχουν φύγει από τη ζωή ή που ζουν στην ξενιτιά, αλλά και ταυτόχρονα να γιορτάσει την ίδια τη ζωή και τη φύση. 
Στο album “The Soul of Epirus”, το επίκεντρο είναι ένας καινούριος διάλογος μεταξύ του κλαρίνου και του λαούτου, μέσα από τον οποίο μεταφράζεται αυτή η μουσική βασισμένη στη συνομιλία των δύο μουσικών οργάνων. 

***
Είσοδος: 15 ευρώ, 12 ευρώ (φοιτητικό, μαθητικό, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων, ανέργων). Προπώληση στην ticketservices.gr και στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών.