«Ο Προξενητής» στον Πολιτιστικό Πολυχώρο

on .

proksenhths

• Η ταινία «Ο Προξενητής» του Άβι Νέσερ θα προβληθεί αύριο, Κυριακή και ώρα 20.30 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής». Η ταινία προβάλλεται στο πλαίσιo του αφιερώματος στον κινηματογράφο από το Ισραήλ που παρουσιάζει το Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα μέσα στον κύκλο Κυριακές στο πανί. Παίζουν οι Φραντσέσκα Νέρι, Χαβιέ Μπάρντεμ, Λιμπέρτο Ραμπάλ.
Στη διάρκεια του καλοκαιριού του 1968, ο έφηβος Άρικ πιάνει δουλειά στο πλευρό ενός μυστηριώδους προξενητή, επιζήσαντα του Ολοκαυτώματος, που διατηρεί ένα μικρό γραφείο σε κακόφημη συνοικία. Μέσα σε αυτόν τον αλλόκοτο για τον Άρικ περίγυρο, ο προξενητής θα τον μυήσει σε έναν καινούργιο κόσμο.
Ο Άβι Νεσέρ, παραγωγός σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας, είναι από τους πιο πετυχημένους δημιουργούς του Ισραήλ με καθαρά προσωπική σφραγίδα και κινηματογραφική ματιά. Στον «Προξενητή» του τίτλου εμφανίζεται ο τηλεοπτικός ηθοποιός Αντίρ Μίλλερ, που σηκώνει στις πλάτες του ολόκληρο το φιλμ με μια ιδιαίτερα πληθωρική ερμηνεία. 
Η είσοδος είναι ελεύθερη.