Ξεκίνησαν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ζίτσας

on .

zitsa

•  Από χθες το απόγευμα, στην πλατεία Δημαρχείου στην Ελεούσα, ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Ζίτσας.   
Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιώργος Ράδος και τους ευχήθηκε χρόνια πολλά με υγεία. Κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια ερμήνευσαν οι μικροί χορωδοί της Παιδικής χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Βουνοπλαγιάς υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους Γιάννη Γαλίτη. Ακολούθησαν Τμήματα χορευτικών του Νομικού Προσώπου του Δήμου και των Πολιτιστικών Συλλόγων Ζωοδόχου και Ζίτσας που παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα.  
Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν χριστουγεννιάτικα γλυκά και εδέσματα, που παρασκεύασαν οι σπουδαστές του τμήματος μαγειρικής του δημόσιου ΙΕΚ Ιωαννίνων με τη συμμετοχή του Συλλόγου Γυναικών Ελεούσας. 
Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν καθημερινά 5 με 7 το απόγευμα, έως την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020.
Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου περιλαμβάνει: 
 Σήμερα: 
- Εργαστήριο παρασκευής μελομακάρονων από το τμήμα ζαχαροπλαστικής του Δημόσιου ΙΕΚ
- Facepainting από το τμήμα αισθητικής του Θεσσαλικού ΙΕΚ Γιάτσος
- Δημιουργικά εργαστήρια με κατασκευές και χειροτεχνίες από το τμήμα προσχολικής αγωγής – βρεφονηπιοκομίας του Θεσσαλικού ΙΕΚ Γιάτσος
-Το Δέντρο των ευχών, «Οι τρεις μάγοι μαζεύουν δώρα, παιχνίδια που πια δεν χρειαζόμαστε» από το Σύλλογο Γονέων του 2ο Δημοτικού Σχολείου Ελεούσας
 Αύριο, ώρα 17:30
- Εργαστήριο παρασκευής κουραμπιέδων από το τμήμα ζαχαροπλαστικής του Δημόσιου ΙΕΚ
-Φιλανθρωπικό bazaar από το Κέντρο Αυτιστικών Ατόμων «ΕΛΕΝΗ ΓΥΡΑ»
- Εργαστήρι παρασκευής στολιδιών & Κουκλοπαράσταση «Τα Χριστούγεννα του Ασπραυτιά» από το Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού Ελεούσας.