Το Υπ. Οικονομικών για το Ζάππειο Μέγαρο

on .

 ZAPPEIO MEGARO

• Σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Γιώργος Αμυράς σχετικά με την αξιοποίηση του Ζαππείου Μεγάρου απάντησε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος τονίζοντας πως γενικά δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο στη διαθήκη του ευεργέτη Ευάγγελου Ζάππα.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βεσυρόπουλος στην απάντησή του τονίζει πως «οι προτάσεις περί επωφελέστερης αξιοποίησης της καταληφθείσας περιουσίας δεν διαλαμβάνονται στην διαθήκη του Ευαγγέλη Ζάππα και ως εκ τούτου, θεωρείται ότι οποιαδήποτε άλλη περί του αντιθέτου ερμηνεία, δεν μπορεί να αποδοθεί».
Το εν λόγω ζήτημα ανέκυψε όταν μια ανώνυμη εταιρία με δύο αιτήσεις της ενώπιον του Εφετείου Αθηνών, ζητούσε ερμηνεία του περιεχομένου της διαθήκης που συνέταξε το 1860 ο Ηπειρώτης εθνικός ευεργέτης Ευαγγέλης Ζάππας, θεωρώντας ως επωφελέστερη αξιοποίησή της, τη μίσθωση και εκμετάλλευση όλων των χώρων του Ζαππείου Μεγάρου και του περιβάλλοντος χώρου.
Αξιοσημείωτο είναι ότι το υπουργείο Οικονομικών διαβεβαιώνει τον κ. Αμυρά ότι θα καταβάλλει στο δικαστήριο κατά τη συζήτηση της δεύτερης αίτησης της εταιρίας «…κάθε δυνατή προσπάθεια προς απόρριψη της αίτησης, καθώς και της υπεράσπισης των συμφερόντων της κοινωφελούς περιουσίας».