«Το ταξίδι της Αντιγόνης» στο Πνευματικό Κέντρο

on .

antigoni

• Στη σκηνή του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων έρχεται η θεατρική παράσταση «Το ταξίδι της Αντιγόνης», σε παραγωγή της θεατρικής σκηνής «Σύνθεση», μετά την πρεμιέρα της στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης τον περασμένο Σεπτέμβριο. Θα παρουσιαστεί μεθαύριο, Δευτέρα, για δύο παραστάσεις, στις 7 και στις 9 μ.μ..
Η Αντιγόνη ταξιδεύει... από την αρχαιότητα στο σήμερα και από την Ελλάδα μέχρι την Ευρώπη και όλο τον κόσμο. Η ηρωίδα του Σοφοκλή συναντά την εκδοχή της από τον Ζαν Ανουίγ. Μέσα από την διαδικασία της «πρόβας» που εξελίσσεται στη σκηνή αναλύονται δραματουργικά τα δύο κείμενα, εντοπίζονται οι διαφορές και οι ομοιότητες τους στη δομή, την πλοκή και το ύφος. Το δρώμενο λειτουργεί άλλοτε σαν σπουδή και άλλοτε σαν συγκριτική μελέτη ανάμεσα στην αρχαία τραγωδία και το αστικό δράμα.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Νάκος. Κείμενα: Σοφοκλής, (μετάφραση: Ιωάννης Γρυπάρης). Ζαν Ανουίγ, (μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης). Ιδέα-Σύλληψη: Δημήτρης Κατσάνος. Αφίσα: Αθανάσιος Γούσης. Συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης: Σταυρούλα Συγκούνα, Σοφία Γιώτη, Σπυριδούλα Σούκη, Διονυσία Μαζανίτη, Λαμπρινή Παπαδήμα, Ευγενία Ζειμπέκη, Κατερίνα Πετράτου, Λένα Σοκορέλη, Δανάη Φώτη, Παναγιώτης Νάκος, Κώστας Βενέτης, Ντίνος Ζαχαριάδης, Αλέξης Φούκης, Άρης Τσούκης, Δημήτρης Κατσάνος, Κατερίνα Κολοβού, Ράνια Κλάπα, Βέτα Γραβάνη, Θάλεια Οικονόμου, Άγγελος Σαϊντ, Γιώργος Νάκος, Μελίνα Κατσάνου, Νίκος Παπανικολάου, Χάρης Μπερρής, Μάριος Κατσάνος, Έλλη Κατσάνου, Αρετή Αγγέλη, Παύλος Κατσάνος.
• Είσοδος 7 ευρώ, προπώληση και μειωμένο 5 ευρώ, Προπώληση γίνεται στο βιλιοπωλείο Αναγνώστης και στο ξενοδοχείο Πολιτεία.