Μήνας Αστυνομικής Λογοτεχνίας ο Νοέμβριος στο Public

on .

public

Στο Public, το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο, η αστυνομική λογοτεχνία έχει αυτόν τον μήνα την τιμητική της, δίνοντας την ευκαιρία στους λάτρεις του crime fiction να βρουν τα σημαντικότερα μυθιστορήματα του είδους και να γνωρίσουν από κοντά αγαπημένους συγγραφείς.
Ενδεικτικά, μερικά από τα κορυφαία αστυνομικά βιβλία τα οποία κυκλοφόρησαν πρόσφατα και μπορούν να βρουν οι βιβλιόφιλοι σε ένα από τα καταστήματα Public ή στο public.gr είναι:
Βιβλιομυστήρια 2 - Εγκλήματα στον κόσμο των βιβλίων και των βιβλιοπωλείων, Συλλογικό έργο, εκδ. Άγρα: Iδέα του Όττο Πένσλερ για μια σειρά με ιστορίες μυστηρίου και περιπέτειες από διάφορους συγγραφείς, έξπερ του είδους. Κυκλοφορεί αποκλειστικά στα Public
Η άλλη άκρη του νήματος, του Αντρέα Καμιλλέρι, εκδ. Πατάκη: Το βιβλίο με πρωταγωνιστή τον επιθεωρητή Μονταλμπάνο ακολουθεί την προσπάθεια του για την ασφαλή αποβίβαση και παροχή πρώτων βοηθειών στους πρόσφυγες, σε ένα μπερδεμένο κουβάρι που ξετυλίγεται ξαφνικά στους αναγνώστες.
Η εποχή της υποκρισίας, του Πέτρου Μάρκαρη, εκδ. Γαβριηλίδης: Το τελευταίο μυθιστόρημα του Πέτρου Μάρκαρη ρίχνει φως στα παρασκήνια των κέντρων αποφάσεων.
Η σιωπηλή ασθενής, του Άλεξ Μιχαηλίδη, εκδ. Διόπτρα: Η ζωή της Αλίσια Μπέρενσον είναι φαινομενικά τέλεια. Όταν ένα βράδυ ο σύζυγός της γυρίζει αργά από μια φωτογράφιση, η Αλίσια τον πυροβολεί πέντε φορές στο κεφάλι και βυθίζεται στη σιωπή.
O Άγιος στην Νέα Υόρκη, του Λέσλι Τσάρτρις, εκδ. Public Βιβλιοθήκη: Αν υπήρξε ένας συγγραφέας βρετανικής καταγωγής που συνδύασε το αμερικανικό hard boiled ύφος με το εγγλέζικο χιούμορ, αυτός δεν ήταν άλλος από τον Τσάρτρις!
Η μονάδα, του Ντον Γουίνσλοου, εκδ. Athens Bookstore Publications: Βασισμένη σε πολυετή έρευνα στα ενδότερα της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, η Μονάδα είναι το σημαντικότερο μυθιστόρημα του καιρού μας με ήρωες αληθινούς αστυνομικούς.
Επιπλέον, όσοι αγαπάνε την αστυνομική λογοτεχνία θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μοναδικές crime εκδηλώσεις! Τον Νοέμβριο ένα τρομερό μυστικό θα κρύβεται στα καταστήματα Public και αγαπημένοι συγγραφείς της αστυνομικής λογοτεχνίας θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σε διάφορα σημεία της Ελλάδας προκειμένου να το ξεδιαλύνουν.

Η αρχή θα γίνει στο Public Σερρών, την 1η Νοεμβρίου, στις 19:00 σε μια βραδιά γεμάτη ανατροπές. Οι συγγραφείς που θα συμμετέχουν είναι: Γρηγόρης Αζαριάδης, Ειρήνη Βαρδάκη, Βαγγέλης Γιαννίσης, Αντώνης Γκόλτσος, Δημήτρης Σίμος. Σε συνεργασία με τις εκδόσεις Bell, Διόπτρα, Μεταίχμιο.

Η συνέχεια θα δοθεί σε ένα εορταστικό διήμερο της αστυνομικής λογοτεχνίας στο Public Βόλου. Στις 15 Νοεμβρίου στις 19:00 συμμετέχουν οι: Ευτυχία Γιαννάκη, Πάνος Ιωαννίδης, Δημήτρης Μαμαλούκας και Κώστας Μουζουράκης. Στις 16 Νοεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι η εκδήλωση στο Public Βόλου θα είναι αφιερωμένη στους μικρούς φίλους και στην Παιδική Αστυνομική Λογοτεχνία, καθώς οι Πιτσιμπουίνοι, οι ήρωες των παιδικών αστυνομικών βιβλίων της Ευτυχίας Γιαννάκη, λύνουν τα μυστήρια με τη βοήθεια μαθητών του Βόλου. Σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ίκαρος, Καστανιώτη, Κέδρος.
Την ίδια μέρα θα καλωσορίσει τους λάτρεις του crime και η Θεσσαλονίκη στο Public Τσιμισκή στις 19:00. Οι συγγραφείς Ανδρέας Αποστολίδης, Πέτρος Μαρτινίδης, Γιάννης Ράγκος θα χαρίσουν αξέχαστες στιγμές μυστηρίου. Σε συνεργασία με τις εκδόσεις Άγρα, Νεφέλη, Καστανιώτη.
Τελευταία στάση θα αποτελέσει το Public Café Συντάγματος, στις 19 Νοεμβρίου, στις 20:30, όπου αγαπημένοι Έλληνες εκπρόσωποι της αστυνομικής λογοτεχνίας θα μοιραστούν μαζί με το κοινό μια στιγμή αγωνίας με μόλις 100 λέξεις. Συντονιστής σε αυτή τη μεγάλη γιορτή θα είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Μπασκόζος, ενώ η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με την ΕΛΣΑΛ (Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας), το περιοδικό ΠΟΛΑΡ και τον «Αναγνώστη» σε μια βραδιά γεμάτη εκπλήξεις και φυσικά μπόλικο μυστήριο. Το soundtrack της βραδιάς θα το επιμεληθεί ο Σάκης Τσιτoμενέας. Χορηγός επικοινωνίας En Lefko. Χορηγός Johnny Walker

Γιατί βιβλίο, σημαίνει Public!