Παρουσιάστηκε βιβλίο για την ιστορία και τέχνη των Βλάχων

on .

 siasi

• Tο βιβλίο «Βλάχοι: Ιστορία-Τέχνη-Πολιτισμός» παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Κεφαλόβρυσο από την Παγκόσμια Βλαχική Αμφικτιονία. Το βιβλίο παρουσίασαν ο Μιχάλης Μαγειρίας, Πρόεδρος της Αμφικτιονίας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, ο Βασίλειος Γκερμότσης, Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας, υπεύθυνος Ευρώπης και ο Παναγιώτης Τζόκας, Πολιτισμολόγος - Δημοσιογράφος. Στην παρουσίαση του βιβλίου η Ελένη Σιάση, φιλόλογος, εκφώνησε ομιλία με θέμα «Το ολοκαύτωμα του Κεφαλόβρυσου».
Πλήθος Κεφαλοβρυσιτών συνέρρευσαν στην αίθουσα Συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Άνω Πωγωνίου με αφορμή την εκδήλωση την οποία στήριξαν με την παρουσία τους. Έφυγαν όλοι ενθουσιασμένοι και ταυτόχρονα συγκινημένοι από όσα ακούστηκαν από την κ. Σιάση για το Ολοκαύτωμα του Κεφαλόβρυσου.
Παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κων/νος Καψάλης, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Νομού Ιωαννίνων Οδυσσέας Πότσης, ο πρώην Πρύτανης του Οικονομικού Παν/μίου Αθηνών Κων/νος Γάτσιος, ο επίκουρος Καθηγητής Καρδιολογίας Στέφανος Φούσας και ο πατήρ Γεράσιμος Μπούμπας.
Η Παγκόσμια Βλαχική Αμφικτιονία διεκδικεί με σθένος να αναγνωριστεί το Κεφαλόβρυσο ως Μαρτυρικό Χωριό και οι Κεφαλοβρυσίτες περιμένουν πλέον την αναγνώριση αυτή από την Ελληνική Πολιτεία.